Agricultura reprezintă un domeniu de business foarte riscant, însă esențial pentru fiecare dintre noi.
Unul dintre fermierii argeșeni care s-au făcut remarcați la nivel național prin strategia de afaceri și prin rezultatele obținute este argeșeanul Claudiu Jurubiță. Acesta coordonează de circa 10 ani compania familiei sale, Magistral Agro Business, care a luat ființă acum aproape două decenii. În cadrul fermei din comuna Hârsești, se cultivă cereale pe o suprafață de circa 2.000 de hectare, iar pentru viitor Claudiu Jurubiță și-a propus o expansiune a capacității de depozitare, după cum se arată în articolul publicat de „Ziarul Financiar”.
În prezent, Magistral Agro Business poate depozita 2.000 de tone de cereale și 1.000 tone de îngrășăminte.
Depozitarea este esenţială şi asigură o ritmicitate pe parcursul unui an ca să poţi vinde în momentele-cheie, astfel încât să fii profitabil. Aş vrea să măresc capacitatea de depozitare, acest lucru ar fi în prim plan. (…) Acum pot depozita în jur de 60% din producţie şi aş vrea să pot să o depozitez pe toată la un moment dat, dacă este nevoie. Sunt şi soluţii rapide pentru acest lucru, cum e tehnologia silobag, de exemplu, care poate fi gata în câteva săptămâni, dar eu prefer să investesc în magazii şi silozuri. Nu ştii dacă preţurile cerealelor cresc sau scad şi atunci când ai spaţii de depozitare eşti profitabil. Depozitarea este esenţială şi asigură o ritmicitate pe parcursul unui an ca să poţi vinde în momentele-cheie, astfel încât să fii profitabil. Nu trebuie să aştepţi nici preţuri foarte mari, dar nici să rămâi cu marfă de la un an la altul. Trebuie foarte bine pus în balanţă totul.“, a spus Claudiu Jurubiţă, administrator al Magistral Agro Proiect, prezent în cadrul emisiunii „ZF Agropower”, un proiect susţinut de Banca Transilvania.
În cadrul fermei administrate de Magistral Agro Business din Argeș sunt cultivate cereale și plante oleaginoase, respectiv grâu, rapiță, floarea-soarelui și porumb.
Grâul este principala cultură de la noi din fermă şi rapiţa e pe locul al doilea. Anul trecut, au mers foarte bine, dar, din păcate, anul acesta nu mai avem aceleaşi condiţii. Toamna este foarte secetoasă şi 80-90% din rapiţa însămânţată am întors-o şi semănăm ori grâu, ori culturi de primăvară când va veni momentul. Este o toamnă cu provocări şi, cum spunem noi, în agricultură nu te plictiseşti, pentru că nici un an nu seamănă cu altul“, a precizat fermierul argeșean în emisiunea „ZF Agropower”.
Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro
Penitenciarul Mioveni ar putea deveni un punct de lucru pentru Leoni