CNAIR: Va începe modernizarea Transfăgărăşanului!

de | 22.02.2023 22:16 | Știri, După locație, După subiect, Lifestyle, Național

CNAIR: Va începe modernizarea Transfăgărăşanului!

Veste mult așteptată dată, miercuri, de Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere! Demersurile pentru modernizarea Transfăgărășanului (DN 7C) vor lua startul cât de curând.

Astăzi, CNAIR a publicat în SICAP anunțul pentru consultarea de piață având ca obiect „Elaborare Documentație de avizare a lucrărilor de intervenții DN 7C, km 104+000 – km 130+800 (Transfăgărășan)”.

În următoarele 20 de zile, documentul va fi în consultare, iar procesul de consultare a pieței va fi finalizat în termen de 30 de zile de la publicare.

Operatorii economici interesați pot transmite propunerile și documentele pentru participarea la consultarea de piață la CNAIR, la adresa de e-mail consultare.piata@andnet.ro .

Proiectul de modernizare urmărește atingerea a două deziderate, respectiv aducerea și îmbunătățirea infrastructurii rutiere existente la nivelul parametrilor optimi de funcționare (acolo unde acești parametri se află la nivel mediu).
În esență, se urmărește, pe cât posibil, menținerea drumului în circulație pentru o perioadă cât mai lungă de timp.
Obiectivul general al proiectului constă în stabilirea măsurilor de intervenție necesare a fi întreprinse pentru desfășurarea, pe cât posibil, a traficului tot timpul anului pe Transfăgărășan, și pentru a dezvolta economic regiuni deservite de rețeaua rutieră existentă”, transmite CNAIR.

Totodată, CNAIR vrea să găsească soluții viabile și constructive privind viitoarele elemente de pe DN7C precum:
– Polate, consolidări, lucrări de scurgere a apelor, lucrări de siguranță rutieră;
– Identificarea zonelor pentru parcări (spații pentru comercianși în parcări, modalități de taxare a acestor spații de servicii publice);
– Zone de “viewpoint”;
– Identificare zone pentru banda de vehicule grele;
– Panouri de informare digitale “la poale”: număr locuri de parcare libere, temperatură/vânt/polei, etc.

Foto Facebook

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Vești bune pentru Argeș. Guvernul României a aprobat lista celor 27 de obiective de investiții finanțate din PNRR

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Transfăgărășan