Cod galben de inundații în Argeș! După ploi, vine CANICULA!

de | 01.06.2022 21:02 | După locație, După subiect, Eveniment, Județean, Știri

Vremea o ia razna în România! Meteorologii au anunțat că după ploile abundente ne așteaptă canicula. Între timp, Institutul Naţional de Hidrologie a emis mai multe avertizări Cod Portocaliu și Cod Galben de inundații.

Astfel, conform INHGA, până la ora 24:00, vor fi depăşiri ale Cotelor de atenţie pe râurile mici din bazinul hidrografic Olt – afluenţii aferenţi sectorului aval S.H. Sebeş Olt – amonte Ac. Ioneşti, judeţele Sibiu, Vâlcea şi Argeş.

De asemenea, hidrologii au emis un Cod portocaliu de inundaţii pentru râuri din judeţul Caraş-Severin. Alerta este valabilă până la ora 22:00.

După ploi, vine canicula

Vremea va continua să fie schimbătoare în următoarele două zile. Mai mult, Administrația Națională de Meteorologie (ANM) transmite că ziua vor fi temperaturi ridicate, iar noaptea vor fi ploi, grindină și vijelii.

Joi, 2 iunie, vremea va fi extrem de călduroasă pentru această perioadă, în majoritatea regiunilor, în special în zonele de câmpie.

Cerul va fi variabil, dar din a doua parte a zilei și în cursul nopții, în zonele montane, zonele submontane și în nord-estul României, vor reapărea ploile, însoțite de descărcări electrice, intensificări ale vântului. Izolat va cădea grindina.

Maximele vor fi cuprinse între 24 -33 grade, iar minimele vor fi cuprinse între 11…20 grade.

Sursa foto: Spy News

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Ministrul Sănătății anunță noi angajări

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Administrația Națională de Meteorologie | Olt | Sibiu | Vâlcea

Ultimele articole