anchetaonline.ro

Cod portocaliu de ploi abundente! Este vizat și județul Argeș!

de | 21.08.2022 09:55 | Știri, Județean, Lifestyle, Național

Reprezentanții Administrației Naționale de Meteorologie au emis un cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată și ploi însemnate cantitativ.

În intervalul 21 august, ora 10:00 – 22 august, ora 22:00 vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată în Banat, Oltenia, Crișana, Maramureș, Transilvania, la munte și local în Muntenia.

Vor fi averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului și pe alocuri vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor depăși 25…40 l/mp și pe arii restrânse 50…70 l/mp.

Gradul de instabilitate atmosferică se va menține accentuat până la mijlocul săptămânii viitoare.

În regiunile sud-estice disconfortul termic va fi în continuare ridicat, iar în după-amiaza zilei de 21 august indicele temperatură-umezeală ITU va depăși local pragul critic de 80 de unități.

 

cod de ploi

Totodată ANM a emis și un cod portocaliu de ploi abundente pentru Intervalul: 21 august, ora 10:00 – 22 august, ora 22:00

Meteorologii anunță faptul că în vestul Carpaților Meridionali, în nordul Olteniei și nord-vestul Munteniei vor fi perioade cu averse torențiale.

În intervale scurte de timp, dar mai ales prin acumulare, se vor înregistra cantități de apă de 40…50 l/mp și pe arii restrânse de peste 70…90 l/mp

 

 

 


Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

O anexă gospodărească s-a făcut scrum în localitatea Cepari!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: ANM