anchetaonline.ro

Colaborare medicală româno-turcă în domeniul neurochirurgiei

de | 08.06.2023 09:53 | Știri, Administrație, Județean, Lifestyle

Miercuri, 7 iunie, mai mulți medici de la Spitalul Universitar Gazi din Ankara au fost prezenți, în Argeș, în cadrul unui amplu proiect de parteneriat cu Spitalul Județean de Urgență Pitești, unitate medicală aflată în administrarea Consiliului Județean Argeș.

Alături de spitalele din Buzău şi Giurgiu, SJU Pitești va fi implicat, într-un proiect medical prin care se pun bazele unei colaborări româno-turce în domeniul neurochirurgiei.

Medicii turci au fost primiți de către președintele Consiliului Județean Argeș, Ion Mînzînă, administratorul public al județului, Marius Cristian Puiu, și directorul medical al SJUP, Ștefan Costin. Din partea unității medicale argeșene proiectul este coordonat de doctorul Mihai Popescu, șeful Secție Neurochirurgie.

Consiliul Județean Argeș este într-un marș forțat pentru a aduce spitalul județean la standarde europene. Avem foarte multe proiecte în implementare care vizează extinderea și modernizarea infrastructurii spitalului: construim un nou corp de clădire P+4, extindem și modernizăm Ambulatoriu și Urgența, consolidăm și modernizăm corpul actual de clădire al spitalului, dar avem și alte proiecte. C.J. Argeș are în administrare 9 spitale, iar sănătatea argeșenilor este o prioritate. De aceea, investițiile în sănătate sunt esențiale pentru noi, așa cum susținem și încurajăm fiecare proiect de genul acesta prin care se reușește creșterea calității serviciilor medicale. Suntem alături de dl. Dr. Mihai Popescu în acest demers care vizează dezvoltarea serviciilor medicale de neurochirurgie la Spitalul Județean de Urgență Pitești”, a declarat președintele Consiliul Județean Argeș, Ion Mînzînă.

CJ Argeș colaborare medicala

Suntem foarte fericiți că suntem în România și că îi putem ajuta pe români să aibă acces la serviciile medicale de calitate. Cooperarea va fi una de lungă durată, atât noi, cât și colegii români, vom lucra împreună pentru a oferi cele mai bune condiții medicale pacienților. Noi, medicii neurochirurgi din Turcia, am ajuns la o anumită experiență, la un anumit nivel medical și dorim să împărtășim această experiență și cu colegii de aici”, a precizat prof. dr. Duran Berker Cemil.

De precizat faptul că acest proiect este patronat de Academia de Științe Medicale din România iar scopul proiectului este de a facilita orientarea şi formarea specialiștilor în neurochirurgie, şi, totodată, de a oferi pacienților intervenții chirurgicale la cele mai înalte standarde.

Totodată, proiectul prevede și dotarea cu echipamente de ultimă generație a unităților spitalicești din Pitești, Giurgiu și Buzău în scopul efectuării de intervenții chirurgicale complexe de neurochirurgie.

În acest context delegația din Turcia susține sprijinul necesar pentru perfecționarea unei echipei de medici din România, printr-o supra-specializare în acest domeniu.

CJ Argeș colaborare medicala

Concretizarea acestui proiect prezintă următoarele beneficii:

  • acces la proceduri și tratamente neurochirurgicale de ultimă generație
  • schimb periodic de experiență de specialitate în domeniu dintre unitățile medicale selectate
  • promovarea la nivel academic în România a tehnicilor medicale de ultimă generație
  • schimburile de studenți și cadre medicale și de programe academice de profil
  • dotarea unităților spitalicești cu materiale necesare pentru efectuarea tratamentului și intervențiilor neurochirurgicale

Din delegația din Turcia au făcut parte Prof. Dr. Duran Berker Cemil, Departamentul de Neurochirurgie, Prof. Dr Ayhan Tekiner, Departamentul de Neurochirurgie, Prof Dr Ahmet Memduh Kaymaz, Departamentul de Neurochirurgie, Prof. Dr Emrah Celtikci, profesor asociat, Departamentul de Neurochirurgie, Prof Dr. Halil Gokhan Demirkiran, Departamentul de Ortopedie și Traumatologie.

Au mai fost prezenți medici specialiști și manageri de la Spitalul “Bagdasar Arsenie” București și Spitalelor Județene din Giurgiu și Buzău.

 

Foto: CJ Argeș

 


Citiţi, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: CJ Arges