Acțiuni ale polițiștilor locali în vederea combaterii și prevenirii fenomenului de bullying!

de | 18.01.2023 17:15 | Administrație, Județean, Pitești, Știri

  • STOP BULLYING-ULUI!

Termenul bullying vine din limba engleză, de la cuvântul bully” ce înseamnă huligan iar fenomenul de bullying este definit ca fiind o suită de acțiuni de intimidare și de hărțuire asupra unui copil.

Din păcare din ce în ce mai des sunt semnalate forme de manifestare a acestui fenomen negativ în şcolile din România, fie că vorbim despre violenţă fizică sau verbală, abuz emoţional, intimidare, excludere sau umilire.

Polițiștii locali desfășoară activități permanente, în unitățile de învățământ din Pitești, fac eforturi, constant, pentru prevenirea fenomenelor de violență în școli.

bullying

Scopul campaniilor desfășurate de polițiștii locali este combaterea bullying-ului între elevi. Totodată  siguranța școlară, reducerea vulnerabilității minorilor față de violență și abuz, precum și scăderea riscului victimizării în școală și în comunitate, sunt extrem de importante pentru polițiști.

Activitățile pe care aceștia le desfășoară au un caracter interactiv, sub forma unui dialog deschis cu reprezentantul Poliției Locale Pitești.

De menționat că acest gen de acțiuni se desfășoară, periodic, în numeroase unități de învățământ din municipiu, pentru o mai bună înțelegere și conștientizare și pentru gestionarea eficientă a acestui fenomen complex.

 

Foto: Facebook Primaria Municipiului Pitesti

 

 

 


Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Pitești

Ultimele articole