Comisarul-șef Mihalcea a câștigat procesul cu IPJ: pensionarea forțată a fost anulată!

de | 14.11.2022 20:29 | Știri, Administrație, Județean, Mioveni

» Instanța a anulat dispoziția de tragere pe dreapta a comandatului Poliției Mioveni, iar acesta își reașteaptă avizul ORNISS

» „Dacă ei se ghidează după dictonul «polițistul cât de prost, mintea vine după post», le spun că eu nu l-am adoptat niciodată!”- transmite Cristian Mihalcea.

Un nou episod, final am spune, din serialul „Greu de pensionat” în care personaj principal este comandantul Poliției Mioveni, comisar-șef Cristian Mihalcea, s-a derulat săptămâna trecută la Tribunalul Argeș. Instanța a decis anularea dispoziției Inspectoratului Județean de Poliție Argeș (IPJ), emisă în ianuarie 2022, prin care Cristian Mihalcea a fost pensionat forțat, deși acesta ceruse prelungirea activității cu încă un an.

Pentru că a dorit să dovedească faptul că nu se justifica această decizie, comisarul-șef a intentat proces împotriva IPJ-ului, câștigând din nou, după ce în martie a revenit la conducerea unității, prin suspendarea de judecători a dispoziției de pensionare. Acum – că tot l-au asmuțit și există o propunere de majorare a vârstei de pensionare – există mari șanse să mai stea vreo 5 ani de acum încolo la conducerea Poliției Mioveni.

Am câștigat și pe fond. S-a anulat dispoziția de pensionare. Trebuie să fiu repus în toate drepturile, cu aviz de Poliție Judiciară și trebuie să dea și ORNISS conform legii. Nu știu dacă voi cere despăgubiri, dar pe viitor cred că o să îmi scot un PFA și îi invit pe colegii mei de la IPJ să le dau meditații gratuite. Mesajul meu pentru conducerea IPJ este să pună mâna pe carte, pentru că acolo sunt deficitari. Dacă ei se ghidează după dictonul «polițistul cât de prost, mintea vine după post», le spun că eu nu l-am adoptat niciodată. Eu am pus mâna pe carte și le-am demonstrat asta prin faptul că, după 12 de ani de luptă, i-am învins.”, ne-a declarat comisarul-șef, Cristian Mihalcea.

Acesta și-a început cariera în 1986, la Pitești, și din 2005 conduce unitatea de la Mioveni.

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/oana-bahrim/" target="_self">Oana Bahrim</a>

Articol scris de Oana Bahrim

Jurnalist cu 18 ani de experiență în presă cu peste 5000 de titluri publicate și cu implicare în numeroase proiecte media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Cristian Mihalcea | Mioveni

Ultimele articole