O companie argeșeană construiește cel mai mare parc industrial de lângă București

de | 02.11.2023 13:46 | Din ediția tipărită, Lifestyle, Național

▼Investiția realizată de omul de afaceri Marian Cazacu se ridică la 60 milioane euro și se întinde pe circa 40 hectare!

▼ Primii chiriași (Sameday, GLS și  Easybox Factory) s-au instalat deja, iar acum li se construiește un restaurant și un centru de evenimente.

Marian Cazacu - O companie argeșeană construiește cel mai mare parc industrial de lângă București

Compania fondată și coordonată de către omul de afaceri Marian Cazacu a demarat, în 2022, un proiect de anvergură la marginea Capitalei. TBM Grup dezvoltă, de la zero, cel mai mare parc industrial din proximitatea Bucureștiului, localizat în interiorul arcului de Centură, situat în localitățile Chiajna și Chitila, o zonă cunoscută pentru concentrarea de parcuri industriale. Proiectul companiei argeșene TBM Grup este un parc industrial multifuncțional care se va întinde pe 38 de hectare de teren. La final vor fi disponibili 120.000 mp construiți, ce vor putea fi utilizați ca hale, birouri, producție, depozitare sau servicii. Halele vor fi disponibile atât pentru închiriere, cât și pentru vânzare. Viitorii locatari vor avea și avantajul costurilor reduse la utilități, prin prisma faptului că o parte din energia electrică ce alimentează halele provine din surse regenerabile, precum panouri fotovoltaice și turbine, costurile de operare fiind diminuate semnificativ.

tbm 2 - O companie argeșeană construiește cel mai mare parc industrial de lângă București

Facilitățile oferite sunt foarte atractive, cuprinzând o zonă mixtă comercială cu magazin, restaurant, cafenea, zonă de poștă și curierat rapid, centru medical, spălătorie auto, un ATM și o curățătorie. De asemenea, se vor amenaja zone de parcuri și agrement, dar și unități de cazare destinate muncitorilor industriali.

Deja s-a început popularea parcului industrial dezvoltat de către TBM Grup, de către firmele de curierat Sameday, GLS și Easybox Factory, iar cererile pentru achiziția de hale în incinta acestuia impulsionează compania TBM să finalizeze proiectul mai devreme decât a preconizat. La acest moment s-a ajuns la un stadiu de 30% din lucrări, iar planurile sunt de a ajunge la 70% din finalizare până anul viitor. Pentru clienții existenți și pentru cei viitori, la finele acestui an va fi dat în folosință restaurantul din incinta parcului industrial. Acesta va fi util atât pentru servirea mesei de către cei care lucrează aici, cât și pentru întâlniri de afaceri. De asemenea, omul de afaceri Marian Cazacu și-a propus și realizarea unui centru de evenimente, unde se vor putea organiza workshopuri, prezentări de servicii sau produse, festivități și alte evenimente de business.

TBM Grup are mai multe divizii, respectiv case modulare, construcții metalice și soluții de iluminat. În portofoliul său sunt lucrări de referință, precum showroomuri, centre comerciale și chiar pavilioane de spital.

Material realizat de S.P.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Daniel Creţu – noul procuror general adjunct al Argeşului

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Argeș | București | Chitila | Marian Cazacu | TBM Grup