Daniel Creţu – noul procuror general adjunct al Argeşului

de | 02.11.2023 07:30 | Din ediția tipărită, Județean, Lifestyle

Argeșul va avea începând de săptămâna aceasta un nou procuror general adjunct. Postul a rămas vacant după ce Camelia Morăreanu, cea care ocupa această funcție, a ales să părăsească sistemul. Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat joi, 19 octombrie 2023, decretul privind eliberarea din funcție, prin pensionare, a doamnei Camelia-Maria Morăreanu-Dragnea.

Pe ordinea de zi a ședinței secției pentru procurori a CSM din această săptămână s-a aflat și propunerea de delegare în funcția de procuror general adjunct la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Pitești a lui Daniel Creţu, magistratul care conduce Secția judiciară a acestei unități de parchet.

Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât delegarea în funcția de procuror general adjunct la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Pitești a domnului CREȚU DANIEL, procuror șef Secție judiciară în cadrul acestei unități de parchet, începând cu data de 01.11.2023, până la ocuparea funcției prin numire, în condițiile legii, dar nu mai mult de 6 luni.” – se arată în decizia CSM de marţi, 31 octombrie.

Daniel Creţu este purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Piteşti, iar în trecut a condus echipele de procurori de la Topoloveni şi Costeşti.

Se pensionează procurorul Coculescu

În vreme ce Daniel Crețu urcă pe poziția de procuror general adjunct, continuă valul de pensionări inclusiv la nivelul acestei unități de parchet. Cea mai recentă cerere de pensionare a fost depusă de procurorul Alexandru Coculescu, solicitarea sa fiind aprobată de CSM în ședința de săptămâna trecută care a avut loc pe 24 octombrie, având în vedere că aceasta îndeplinește condițiile prevăzute de lege, iar magistratul are deja peste 25 de ani de experiență în sistem. Conform deciziei Consiliului Superior al Magistraturii, cererea lui Alexandru Coculescu va fi înaintată președintelui României.

Judecătoria Piteşti are un nou vicepreşedinte

Schimbări și la Judecătoria Pitești, acolo unde funcția de vicepreședinte, care figura ca fiind vacantă din luna mai a acestui an, va fi ocupată începând cu data de 1 noiembrie de către magistratul Ecaterina Racoviță. Aceasta a fost delegată de către Consiliul Superior al Magistraturii să ocupe funcția de vicepreşedinte al instanţei de la Piteşti pentru 6 luni sau până la ocuparea ei prin concurs. Tot în ședința de săptămâna trecută, judecătorul Adrian Rusu a fost delegat în funcția de președinte al Secției Civile a Judecătoriei Pitești, condusă până în prezent, tot cu delegaţie, de către magistratul Lucian Cosmin Boieru.

Citiţi, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

8 judecători argeşeni au promovat la instanţe superioare

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/nadia-ciochina/" target="_self">Nadia Ciochina</a>

Articol scris de Nadia Ciochina

Jurnalist de investigații și editor, cu 19 experiență în presă, autor și coordonator pentru numeroase proiecte media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: