Comunitatea a sărbătorit anotimpul roadelor bogate. Toate deliciile copilăriei, la ”Festivalul Toamnei” de la ”Alexandru Davila”

de | 18.10.2024 13:52 | Pitești, Lifestyle

Copiii, părinții, profesorii și reprezentanții administrației locale și-au unit forțele pentru un moment festiv dedicat educației. Au contribuit fiecare cum au putut pentru a realiza încă o ediție de succes a ”Festivalului Toamnei” la Școala Gimnazială Alexandru Davila din Pitești. O ediție în care tradiția, bucuria, gustările delicioase și hărnicia gospodinelor s-au întâlnit pentru a da posibilitatea tuturor celor implicați să celebreze implicarea comunității la educația generațiilor viitoare. Edilul Piteștiului, Cristian Gentea, precum și inspectorul școlar general al ISJ. Argeș, Dumitru Tudosoiu, au răspuns pozitiv invitației și au făcut cumpărăturile de la standurile atent pregătite. Nu au negociat, dar și-au ales produse făcute în casă de gospodine: zacuscă, murături și diferite sortimente de dulceață.

Într-o atmosferă plină de culoare și arome, Școala Gimnazială „Alexandru Davila” din Pitești și-a deschis porțile și au realizat o nouă ediție a Festivalului Toamnei, un eveniment ce celebrează bogăția sezonului și tradițiile autentice românești. Părinții, reprezentanții școlii, dar și voluntarii au început pregătirile în curtea școlii imediat după ce au intrat cei mici la ore. Ulterior, în jurul orei 11.00 curtea școlii a fost plină până la refuz de cei veniți să cumpere produsele de sezon frumos aranjate pe standurile atent pregătite. Festivalul, organizat cu ocazia aniversării a 50 de ani de la înființarea Școlii Gimnaziale ”Alexandru Davila” Piteşti, a transformat curtea şcolii într-un loc plin de arome, gusturi și voie bună, cu decoruri tomnatice, mascote simpatice și o avalanșă de struguri, nuci, porumb și dovleci. La standurile expozanților, vizitatorii au putut găsi o varietate de bunătăți de sezon: de la fructe și legume proaspete, la produse de panificație, conserve de toamnă, prăjituri de casă și alte delicii tradiționale. Atmosfera de sărbătoare a fost completată de momente artistice oferite de elevii școlii, care au interpretat muzică populară românească, pentru a aduce un plus de bucurie și energie specifică toamnei, într-un veritabil spectacol de folclor autentic.

crsitian gentea la al davila - Comunitatea a sărbătorit anotimpul roadelor bogate. Toate deliciile copilăriei, la ”Festivalul Toamnei” de la ”Alexandru Davila” cristian gentea la scoala al davila2 - Comunitatea a sărbătorit anotimpul roadelor bogate. Toate deliciile copilăriei, la ”Festivalul Toamnei” de la ”Alexandru Davila” gentea la al davila1 - Comunitatea a sărbătorit anotimpul roadelor bogate. Toate deliciile copilăriei, la ”Festivalul Toamnei” de la ”Alexandru Davila” stand produse traditionale 1 - Comunitatea a sărbătorit anotimpul roadelor bogate. Toate deliciile copilăriei, la ”Festivalul Toamnei” de la ”Alexandru Davila” scoala al davikla 1 - Comunitatea a sărbătorit anotimpul roadelor bogate. Toate deliciile copilăriei, la ”Festivalul Toamnei” de la ”Alexandru Davila” curtea scxcolii 1 - Comunitatea a sărbătorit anotimpul roadelor bogate. Toate deliciile copilăriei, la ”Festivalul Toamnei” de la ”Alexandru Davila” curtea scolii 2 - Comunitatea a sărbătorit anotimpul roadelor bogate. Toate deliciile copilăriei, la ”Festivalul Toamnei” de la ”Alexandru Davila” gentea la al davila 1 - Comunitatea a sărbătorit anotimpul roadelor bogate. Toate deliciile copilăriei, la ”Festivalul Toamnei” de la ”Alexandru Davila”

Astăzi, 18 octombrie, trei dintre școlile gimnaziale piteștene au oferit celor prezenți – copii, părinți și bunici, dar și vizitatori ai târgului de toamnă – bucuria de a gusta din bunătățile specifice anotimpului cel mai rodnic al anului: Școala Gimnazială „Traian”, Școala Gimnazială „Alexandru Davila” și Școala Gimnazială „Nicolae Simonide”. Reprezentanții municipalității au participat la evenimentele desfășurate în incinta instituțiilor de învățământ, în cadrul proiectelor de antreprenoriat pe care aceste școli le derulează. Entuziasmul micilor antreprenori, susținuți de către familii și profesori îndrumători, a generat o energie aparte, produsele îmbietoare expuse la vânzare – pregătite cu drag de cei mici, alături de părinți – fiind foarte apreciate de către participanți. Câștigurile obținute în urma târgului de toamnă sunt folosite, ulterior, de către fiecare colectiv de elevi pentru proiectele clasei, iar piteștenii pot sprijini școlile, participând și la evenimentele viitoare de acest gen.

”Am redescoperit creativitatea și energia copiilor din școlile piteștene!

Târgul de toamnă este prilejul ca micii noștri antreprenori să-și pună în valoare abilitățile și talentul! Copiii au pregătit și anul acesta standuri pline de produse de sezon, de la bunătăți culinare până la decorațiuni și obiecte lucrate manual.

Această experiență îi învață să fie ingenioși, să colaboreze în echipe și să-și gestioneze propriile idei. Este o lecție prețioasă despre muncă, pasiune și bucuria de a împărtăși cu ceilalți roadele toamnei!”, a transmis Cristian Gentea, în mesajul publicta pe pagina de Facebook.

Sursă foto: anchetaonline.ro.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

(VIDEO) Spitalul de Pediatrie Pitești decorat pentru prima dată de Halloween

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Cristian Gentea | Dumitru Tudosoiu | elevi | Pitești