Concert extraordinar al Filarmonicii Pitești.”Bucuria Crăciunului Acasă” în dar pentru copiii și adulții cu autism

de | 22.12.2023 13:43 | Pitești, Lifestyle

Sediul Centrului Multifuncțional al Filarmonicii Pitești a fost neîncăpător aseară pentru cei veniți să audieze concertul extraordinar de Crăciun ”Bucuria Crăciunului Acasă”. Bucuria dăruită a fost cu atât mai mare cu cât evenimentul a avut și un scop filantropic, managerul Filarmonicii, Gabriel Niță, militând pentru terapia gratuită și incluziunea socială a tuturor celor care suferă de tulburări din spectrul autist.

”Vreau să vă reamintesc că acest concert are și un scop umanitar. Vă invit să donăm împreună la finalul evenimentului în urna de la ieșirea din sală. Vrem să sprijinim copiii, tinerii și adulții care suferă de autism, iar îndemnul meu acesta este: să donăm într-un număr cât mai mare pentru această cauză și să încercăm să fim buni nu doar de Paște, nu doar de Crăciun, nu doar în final de an, ci în fiecare moment al vieții noastre. Pentru că, să știți, de unde dai, de-acolo ai. Vă mulțumesc și va doresc Sărbători fericite tuturor!”, a declarat managerul Filarmonicii Pitești, înainte de începerea concertului.

”BUCURIA CRĂCIUNULUI ACASĂ” a fost dăruită joi seară de orchestra simfonică a Filarmonicii Pitești, dirijor Tiberiu Dragoș Oprea, pe scenă urcând solista Andra Bivol-Costea (mezzosoprană) și Corul de cameră Ars Nova, dirijor Radu Titi, prezentatoare fiind Cerasela Zamfir. În cadrul concertului extraordinar vocal-simfonic au fost interpretate colinde atât din reperteriul național, cât și internațional, precum: ”Printre datini colindăm” (Alexandru Pașcanu), ”Legănelul lui Iisus” (V. Teodorian), ”Dacă magii au plecat” (D. G. Kiriac), ”Troika” și ”Waltz” (G. Sviridov), Dans din ”Fata de zăpadă” (P. I. Ceaikovski), ”Cântec de Crăciun-Noel” (A. Adam), dar și ”A Christmas Festival” (L. Anderson).

Unul dintre cele mai importante proiecte, terapia gratuită

filarmonica concert caritabil - Concert extraordinar al Filarmonicii Pitești.”Bucuria Crăciunului Acasă” în dar pentru copiii și adulții cu autism

De donațiile făcute în cadrul evenimentului vor beneficia copiii și tinerii speciali ai Asociației Părinților și Copiilor cu Autism (APCA) Argeș, respectiv ai Asociației Naționale pentru Copii și Adulți cu Autism din România (ANCAAR) Filiala Argeș. La intrarea în sala de concerte, reprezentanții celor două asociații au împărtășit, prin intermediul flyerelor distribuite, câte puțin din nevoile și activitatea terapeutică a persoanelor cu tulburări din spectrul autist. Unul dintre cele mai importante proiecte vizează terapia gratuită pentru toți beneficiarii, prin activități individuale sau de grup, dar și asigurarea tuturor materialelor, testelor și instrumentelor specifice necesare pentru terapie.

Ambasadori APCA Argeș au fost directorul Palatului Copiilor Pitești, coregraf prof. Corina Voicilă, dar și Ramona Stăvaru, asistent social în cadrul asociației. Ambasadori ANCAAR Filiala Argeș au fost președinta asociației, psiholog Mihaela Crăciun, dar și psiholog Gabriela Damian, vicepreședintă.

”Mulțumim Primăriei Pitești și Consiliului Local Pitești pentru sprijin, domnului manager al Filarmonicii Pitești, Gabriel Niță, care ne-a fost alături din prima clipă, tuturor oamenilor cu inima mare, și nu în ultimul rând, orchestrei simfonice a Filarmonicii Pitești, solistei Anca Bivol-Costea și Corului Ars Nova care ne-au oferit un cadou minunat, acest concert extraordinar de Crăciun. Le dorim tuturor sărbători fericite, iar anul ce vine să le aducă sănătate și cel puțin la fel de multă bucurie în suflet. La mulți ani!”, menționează conducerile celor două asociații în comunicatul comun. Persoanele care doresc să contribuie cu o sumă oricât de mică în scopul îmbunătățirii activității terapeutice și logistice din cadrul centrelor de recuperare a copiilor și adulților cu tulburare de spectru autist, o pot face în următoarele conturi: pentru APCA Argeș – RO 35 RNCB 07891 2060 1740 0001, pentru ANCAAR Filiala Argeș – RO 70 OTPV 2700 0059 9934 RO 01.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Sute de argeșeni au fost în Piața Primăriei. Colindătorii au adus tradițiile la Târgul de Crăciun Pitești

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Filarmonica Pitești