Concert în premieră la Filarmonica Pitești

de | 12.02.2024 11:48 | Pitești, Cultură

  • Concertul pentru pian și orchestră nr. 5 Egipteanul al lui Sains-Saëns  în premieră, la Filarmonica Pitești
Filarmonica Pitesti

 

Joi, 15 februarie, Filarmonica Pitești organizează concertul simfonic cu pagini semnate de C. Saint-Saëns și M. de Falla. Acesta se va ține de la ora 19.00, la Centrul Multifuncțional.

Pe scena din Pitești revine pianistul Răzvan Dragnea. Acesta va interpreta, în premieră, Concertul pentru pian și orchestră nr. 5 Egipteanul, alături de orchestra simfonică a Filarmonicii Pitești, dirijată de Tiberiu Dragoș Oprea,

În partea a doua, publicul va audia lucrările lui M. de Falla El sombrero de tres picos (suita 1 & 2) și Pantomima & Dansul Focului din baletul „El amor brujo”.

Tiberiu Dragos Oprea - Concert în premieră la Filarmonica Pitești

Tiberiu Dragoș Oprea s-a născut într-o familie de muzicieni și este absolvent al Universităţii Naţionale de Muzică Bucureşti, Facultatea de Compoziţie, Muzicologie şi Pedagogie Muzicală, clasa dirijat orchestră, la clasa maestrului Ludovic Bács, absolvind şi cursurile de master. În prezent, este prim-dirijor al Filarmonicii Pitești, fiind cofondator al instituției, și dirijor al Teatrului Național de Operă și Balet Oleg Danovski din Constanța. Timp de nouă ani a fost colaborator al Teatrului Național de Operetă și Musical Ion Dacian București, unde a susținut premiere, spectacole și concerte de gală. Este invitat permanent al Orchestrei de Cameră Radio, al filarmonicilor din Timișoara, Râmnicu-Vâlcea, Ploiești, Botoșani, Bacău, Craiova, Oradea, Brașov, Cluj-Napoca, Arad.

Razvan Dragnea - Concert în premieră la Filarmonica Pitești

Răzvan Dragnea este pianist licenţiat în arte (master şi doctorat), toate studiile fiind absolvite la Universtitatea de Muzică Bucureşti. Este de asemenea și laureat al unor concursuri de interpretare muzicală/instrumentală din ţară şi din străinătate: Portugalia, Africa de Sud, China. Din 1990 a efectuat turnee în Africa de Sud, Japonia, Ungaria, Germania, Franţa, Italia, Portugalia. Acesta a debutat sub bagheta marelui dirijor Iosif Conta, concertând, ulterior, la filarmonicile din ţară cu dirijorii Horia Andreescu, Petre Sbârcea, Vlad Conta, Ilarion Ionescu-Galaţi, Radu Postăvaru, Tiberiu Soare, Florin Totan, Pedro Negrescu, Alexandru Ganea, Cristian Oroşanu.  De precizat că acesta a mai concertat la Filarmonica Pitești în stagiunile trecute.

Cei interesați de concert pot achiziționa bilete de la casieria instituției și de pe www.bilete.ro.

Prețul biletului diferă în funcție de categoria locului. acesta fiind 40 de lei sau 30 de lei.

De precizat că elevii, studenții și pensionarii beneficiază de reducerile aferente.

 

Foto: Filarmonica Pitești

 


Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Ultimele articole