Concurs, în școli. Ia atitudine, spune STOP violenței!

de | 31.03.2023 20:36 | Știri, Lifestyle, Național

Ministerul Educației – România împreună cu Direcția pentru Siguranță Școlară din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române au dat startul primei ediții a concursului național de prevenire a violenței în mediul școlar ”Ia atitudine, spune Stop violenței!”. Potrivit informării publicate, competiția se adresează elevilor din clasele II-XII.

”Manifestările violente din mediul școlar sunt o realitate. Numărul lor ar putea fi, însă, mult redus, printr-o mai mare disponibilitate a tuturor adulților implicați în educarea copiilor de a le aborda cu seriozitatea pe care ele o implică, date fiind urmările pe termen lung pe care le pot avea”, se arată în postarea publicată pe pagina de Facebook a Ministerului Educației.

Pentru prevenirea violenței în unitățile de învățământ, Ministerul Educației încurajează implicarea elevilor în activitățile proiectului. Aceste activități înseamnă pași importanți în:

  • familiarizarea elevilor cu noțiunile de violență școlară, bullying, precum și cu urmările negative pe care aceste fenomene le au asupra dezvoltării psihologice a tuturor celor implicați
  • formarea și dezvoltarea comportamentelor nonviolente
  • consolidarea relației de colaborare între unitățile de învățământ preuniversitar și birourile de siguranță școlară

”Împreună reducem violența din mediul școlar! Informațiile privind proiectul, precum și regulamentul concursului au fost transmise Inspectoratelor Școlare Județene/Inspectoratului Școlar al Municipiului București”, potrivit sursei citate.

Sursă foto: Facebook Ministerul Educației

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Important pentru elevii care au participat la etapele județene. Puteți să vă vedeți lucrările de la olimpiadele școlare

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Ministerul Educaţiei

Ultimele articole