Concursuri și olimpiade naționale găzduite la Pitești!  

de | 23.01.2023 13:43 | Știri, Administrație, Din ediția tipărită, Pitești

Anul acesta, Piteștiul va găzdui cinci concursuri și olimpiade naționale, după cum a anunțat inspectorul școlar general, Dumitru Tudosoiu.

Prima competiție va avea loc în perioada 9 – 14 aprilie – Olimpiada Națională de Geografie, clasele VIII – XII, urmată de Olimpiada Națională de Limba Rusă, în intervalul 27 – 30 aprilie.

În intervalul 11 – 14 mai, se va susține Concursul de Chimie „Petru Poni”, care are în spate tot statutul de olimpiadă.

Vor fi organizate și competiții sportive, respectiv etapa națională la Oină Fete – 12 – 14 mai, Concursul Național de Caiac-Canoe și Concursul Național de Lupte Greco-Romane.

Presiunea este una destul de mare pe umerii organizatorilor, mai ales că la ultima olimpiadă națională ce s-a desfășurat în municipiul reședință de județ, condițiile de cazare au fost o reală problemă, dezbătută la nivel național. Anul trecut, în aprilie, s-a desfășurat la Pitești Olimpiada Națională de Limba Engleză. Elevi din toată țara au venit la concurs, însă, ulterior, s-au plâns de haosul organizării, de frigul din unitățile de cazare și de lipsa gratuităților promise pe mijloacele de transport. Autoritățile probabil au învățat din greșeli și nu vor mai exista asemenea situații, iar inspectorul general Dumitru Tudosoiu deja l-a anunțat pe edilul Cristian Gentea că s-ar putea ca IȘJ Argeș să solicite și un sprijin financiar de la bugetul local pentru a asigura toate condițiile elevilor găzduiți la Pitești.

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/oana-bahrim/" target="_self">Oana Bahrim</a>

Articol scris de Oana Bahrim

Jurnalist cu 18 ani de experiență în presă cu peste 5000 de titluri publicate și cu implicare în numeroase proiecte media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: