anchetaonline.ro

Condițiile impuse de Rusia pentru oprirea războiului

de | 07.03.2022 16:28 | Național

Rusia impune anumite condiții pentru oprirea războiului în Ucraina. Potrivit purtătorului de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, acţiunile militare ruse vor înceta „într-o clipă” dacă Ucraina este de acord să înceteze rezistenţa, să îşi modifice Constituţia pentru a recunoaşte anexarea Crimeei de către Rusia şi să recunoască independenţa republicilor separatiste Doneţk şi Lugansk.

Peskov spune că aceste cereri au fost aduse la cunoştinţa conducerii de la Kiev, informează Agerpres.

Reuters observă că aceasta este cea mai explicită expresie de până acum a termenilor pe care Moscova doreşte să îi impună ucrainenilor pentru a pune capăt aşa-numitei „operaţiuni militare speciale” începute acum 12 zile.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului a vorbit și despre neutralitatea Ucrainei, spunând că „ar trebui să aducă amendamente Constituţiei, conform căreia Ucraina va respinge orice obiectiv de aderare la orice bloc. Acest lucru este posibil numai prin modificarea Constituţiei.”

 

Citește articolele pe același subiecte: Rusia | Ucraina
<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare: