Conferință internațională la Pitești! Implicarea Consiliului Județean Argeș în sănătatea argeșeană, recunoscută la cel mai înalt nivel

de | 29.05.2024 08:17 | Județean, Din ediția tipărită, Politic

Investițiile fără precedent din ultimii ani realizate de Consiliul Județean Argeș în sistemul medical argeșean și eforturile constante de a atrage noi medici se concretizează printr-o recunoaștere la nivel național și internațional.

Astfel, după Conferința Națională dedicată urologiei, Consiliul Județean Argeș a găzduit, săptămâna trecută, Conferința Internațională Româno – Germană cu tema „Noutăți în patologia și tratamentul neurochirurgical”. Este o ocazie prin care, grație lucrărilor prezentate, Consiliul Județean Argeș și Spitalul Județean de Urgență Pitești își reafirmă angajamentul pentru inovație și calitatea actului medical pentru pacienții argeșeni.

Sursă foto: ediția tipăarita Sursă foto: ediția tipăarita

La evenimentul de la Pitești au participat specialiști de la nivel național, inclusiv prof. Mircea Radu Gorgan, medic la Spitalul Bagdasar, recunoscut ca fiind școala neurochirurgiei românești, dar și de la nivel internațional.

70 de milioane de euro – investiții în ultimii 4 ani în infrastructura medicală

”Iată că, după 20 de ani de la înființarea Secției de Neurochirurgie la Spitalul Județean de către domnul doctor Mihai Popescu, astăzi organizăm o conferință internațională și este o onoare pentru noi să fim parteneri în acest proiect. De altfel, sistemul medical argeșean a fost în atenția Consiliului Județean Argeș în toată această perioadă, mai ales în ultimii patru ani, în care am făcut investiții de peste 70 de milioane de euro în infrastructura medicală argeșeană. Acesta este rezultatul eforturilor comune depuse de către Consiliul Județean Argeș și Spitalul Județean de Urgență Pitești, unde avem nu mai puțin de trei proiecte implementate, două cu fonduri europene, iar unu din fonduri proprii. Nu vă ascundem faptul că și în viitor dorim să accesăm proiecte care să aibă ca rezultat dezvoltarea bazei materiale în cele nouă spitale pe care CJ  Argeș le are în administrare. Sperăm ca la sfârșitul acestei conferințe să punem bazele unei colaborări între cele două instituții, respectiv SJUP și Clinica FULDA din Germania.”, a declarat Marius Nicolescu, vicepreședintele Consiliului Județean Argeș.

Sursă foto: ediția tipăaritaSursă foto: ediția tipăarita Sursă foto: ediția tipăarita Sursă foto: ediția tipăarita

Investițiile în aparatură permit abordarea unor cazuri complexe în unitățile din Pitești

 ”Pentru a doua oară, în mai puțin de trei luni, județul Argeș este pus pe harta conferințelor naționale și internaționale în domeniul sănătății. Acest lucru spune foarte multe despre sistemul de sănătate și despre medicii din județul Argeș. Deși în ultima perioadă personalul medical este hăituit de anumite persoane, cred că trebuie să le mulțumim și să le arătăm mai mult respect pentru ceea ce fac. Munca de medic presupune foarte multe sacrificii și foarte multă responsabilitate față de pacient. Oamenii care formează sistemul medical din Argeș sunt extrem de devotați și implicați în meseria lor. Sistemul de sănătate din Argeș a cunoscut o evoluție foarte importantă și investiții masive în ultimii ani, atât în infrastructură, cât și în aparatura medicală, ceea ce ne permite să abordăm cazuri complexe în spitalele noastre fără a fi nevoie să mai apelăm la centrele universitare”, a afirmat medicul Remus Mihalcea, prim-vicepreședintele PSD Argeș.

În cadrul evenimentului a fost menționat și faptul că se fac demersuri pentru construcția unui nou spital la Pitești.

”În calitate de reprezentant al administrației locale, angajăm resurse și eforturi, conștienți de importanța infrastructurii medicale de calitate, pentru toți locuitorii noștri.

Este sau nu o coincidență, astăzi (n.r. 23 mai) voi propune spre aprobare Consiliului Local, studiul de fezabilitate pentru un spital cu 250 de paturi la Pitești! Avem deja o colaborare cu Spitalul Județean de Urgență Pitești pentru acest obiectiv. Sigur că este o provocare excepțională, bugetară și mai ales de resursă umană pentru realizarea acestui obiectiv, dar, cu determinare și colaborare instituțională, vom căuta și găsi soluții. Cred în oportunități și parteneriate, la fel ca și cercetătorii în medicină, în soluții inovatoare pentru provocările pe care le întâmpinăm! Eu am încredere în sistemul medical argeșean, mi-am tratat mama timp de cinci luni la Spitalul Județean în ultima perioadă. Îl felicit pe președintele Ion Mînzînă și conducerea Consiliului Județean pentru investițiile și pentru implicarea în îmbunătățirea sistemului medical din județ.”, a declarat Cristian Gentea, primarul Piteștiului și prim-vicepreședintele PSD Argeș.

Noul corp de la Spitalul Județean este aproape de a fi dat în folosință

Sursă foto: ediția tipăarita Sursă foto: ediția tipăarita

În ultimii ani, Consiliul Județean Argeș condus de Ion Mînzînă a făcut investiții fără precedent în sistemul medical argeșean.

”Prioritatea noastră este sănătatea argeșenilor. Și facem tot posibilul să ne îndeplinim această misiune. Suntem Consiliul Județean cu cele mai multe spitale în administrare din țară: nouă! Toate au avut parte de investiții! Sunt zeci de milioane de euro investiți în dotări și în infrastructură. La Spitalul Județean suntem aproape de a da în folosință noul corp, construit din fondurile Consiliului Județean, unde va funcționa blocul operator, dar și extinderile de la Urgențe și Ambulatoriu. Investițiile de la Pediatrie fac din spitalul nostru unul dintre cele mai moderne din țară. Avem un bazin de kinetoterapie unic în regiune. Și aici am extins Ambulatoriul și Compartimentul de Primiri Urgențe. Toate aceste investiții s-au făcut inclusiv cu aparatura medicală de specialitate. Vom moderniza clădirile celor două spitale, avem deja proiecte, tot așa cum avem proiect și pentru Centrul de Radioterapie. În toate spitalele vom continua investițiile și vom face, așa cum am făcut și până acum, tot ceea ce ne permite legea, pentru că personalul medical nu este în subordinea noastră, să atragem cadre medicale pe toate specializările”, a explicat Ion Mînzînă, președintele Consiliului Județean Argeș.

 Material publicat de SC MB Agency Complete SRL, la comanda Partidului Social Democrat, Organizația Argeș, CMF 21240002. 

Ziarul Ancheta.

Sursă foto: ediția tipătită.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Ion Mînzînă și Cristian Gentea la Târgul Serviciilor Sociale din Argeș. ”Ne asigurăm că nevoile comunității sunt îndeplinite”

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Argeș | Cristian Gentea | Germania | Ion Mînzînă | Pitești | Remus Mihalcea

Ultimele articole