Dr. Oetker vinde afacerea cu produse de post Inedit

de | 29.05.2024 07:30 | Din edi╚Ťia tip─ârit─â, Curtea de Arge╚Ö, Economic

Dr. Oetker, cel mai mare produc─âtor de aditivi alimentari din Rom├ónia, a┼čteapt─â s─â primeasc─â und─â verde din partea Consiliului Concuren┼úei pentru a vinde marca Inedit. Compania din Curtea de Arge┼č a b─âtut palma cu The New Originals Company, un holding austriac de investi┼úii ├«nfiin┼úat anul acesta sub umbrela Raiffeisen, care vrea s─â preia de la Dr. Oetker activele afacerii cu produse din soia Inedit, produse consumate cu preponderen┼ú─â de vegetarieni ┼či de c─âtre to┼úi rom├ónii ├«n perioadele de post.

Sub brandul Inedit, Dr. Oetker produce burgeri vegetali, zacuscă, batoane vegetale, băuturi din soia, tofu, paste tartinabile sau sosuri din soia. Dr. Oetker a cumpărat la rândul său brandul în 2007, atunci când a achiziţionat de la omul de afaceri Aurelian Eremia firma Inedit Food din Cetăţeni.

Consiliul Concuren╚Ťei a anun┼úat s─âpt─âm├óna trecut─â c─â analizeaz─â tranzac╚Ťia prin care The New Originals Company GmbH inten╚Ťioneaz─â s─â preia activele de╚Ťinute de Dr. Oetker Rom├ónia. Potrivit comunicatului transmis de Consiliul Concuren┼úei, ÔÇ×The New Originals Company GmbH este membr─â a holdingului de investi╚Ťii Raiffeisen, care este prezent pe pia╚Ťa din Rom├ónia prin investi╚Ťii ├«n companii active pe pie╚Ťele financiare, ├«n diverse domenii ale produc╚Ťiei industriale, energiei, IT ╚Öi distribu╚Ťiei de produse de larg consum. Pe pia╚Ťa produselor din soia, Raiffeisen este prezent prin v├ónz─ârile generate de produc─âtorul din Slovacia, Alfa Bio s.r.o.ÔÇŁ

├Än conformitate cu legea concuren┼úei, aceast─â opera┼úiune trebuie autorizat─â de Consiliul Concuren┼úei, care o va evalua ├«n scopul stabilirii compatibilit─â┼úii sale cu un mediu concuren┼úial normal ┼či va emite o decizie ├«n termenele prev─âzute de lege.

Cu afaceri de 380 de milioane lei pe an ┼či aproximativ 500 de angaja┼úi, Dr. Oetker este una dintre cele mai mari companii din jude┼ú.

Citiţi, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Consiliul Concurenţei a dat undă verde preluării colosului DRIM Daniel de către polonezii de la Zabka

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/nadia-ciochina/" target="_self">Nadia Ciochina</a>

Articol scris de Nadia Ciochina

Jurnalist de investiga╚Ťii ╚Öi editor, cu 19 experien╚Ť─â ├«n pres─â, autor ╚Öi coordonator pentru numeroase proiecte media.

Articole asem─ân─âtoare:

Cite╚Öte articolele pe acela╚Öi subiecte: Curtea de Arge┼č | Dr. Oetker | Slovacia | Zabka