Dr. Oetker vinde afacerea cu produse de post Inedit

de | 29.05.2024 07:30 | Din ediția tipărită, Curtea de Argeș, Economic

Dr. Oetker, cel mai mare producător de aditivi alimentari din România, aşteaptă să primească undă verde din partea Consiliului Concurenţei pentru a vinde marca Inedit. Compania din Curtea de Argeş a bătut palma cu The New Originals Company, un holding austriac de investiţii înfiinţat anul acesta sub umbrela Raiffeisen, care vrea să preia de la Dr. Oetker activele afacerii cu produse din soia Inedit, produse consumate cu preponderenţă de vegetarieni şi de către toţi românii în perioadele de post.

Sub brandul Inedit, Dr. Oetker produce burgeri vegetali, zacuscă, batoane vegetale, băuturi din soia, tofu, paste tartinabile sau sosuri din soia. Dr. Oetker a cumpărat la rândul său brandul în 2007, atunci când a achiziţionat de la omul de afaceri Aurelian Eremia firma Inedit Food din Cetăţeni.

Consiliul Concurenței a anunţat săptămâna trecută că analizează tranzacția prin care The New Originals Company GmbH intenționează să preia activele deținute de Dr. Oetker România. Potrivit comunicatului transmis de Consiliul Concurenţei, „The New Originals Company GmbH este membră a holdingului de investiții Raiffeisen, care este prezent pe piața din România prin investiții în companii active pe piețele financiare, în diverse domenii ale producției industriale, energiei, IT și distribuției de produse de larg consum. Pe piața produselor din soia, Raiffeisen este prezent prin vânzările generate de producătorul din Slovacia, Alfa Bio s.r.o.”

În conformitate cu legea concurenţei, această operaţiune trebuie autorizată de Consiliul Concurenţei, care o va evalua în scopul stabilirii compatibilităţii sale cu un mediu concurenţial normal şi va emite o decizie în termenele prevăzute de lege.

Cu afaceri de 380 de milioane lei pe an şi aproximativ 500 de angajaţi, Dr. Oetker este una dintre cele mai mari companii din judeţ.

Citiţi, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Consiliul Concurenţei a dat undă verde preluării colosului DRIM Daniel de către polonezii de la Zabka

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/nadia-ciochina/" target="_self">Nadia Ciochina</a>

Articol scris de Nadia Ciochina

Jurnalist de investigații și editor, cu 19 experiență în presă, autor și coordonator pentru numeroase proiecte media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Curtea de Argeş | Dr. Oetker | Slovacia | Zabka

Ultimele articole