Constatarea amiabilă, de astăzi direct pe telefon!

de | 17.10.2022 09:29 | Știri, Lifestyle, Național

Începând de astăzi, luni, 17 octombrie, șoferii vor putea face, în caz de accident, constatări amiabile direct pe telefon, printr-o nouă aplicație. Aceștia vor fi conectați la toți asiguratorii RCA, conform impact.ro.

Astfel, șoferii implicați într-un accident pot completă constatarea amiabilă în format electronic.

Aplicația care, de azi, le va face viețile mai ușoare multor participanți la trafic, se numește „Amiabila”, și poate fi descărcată atât pe Android, cât și pe IOS. Ea este conectată la toți furnizorii de polițe de asigurare tip RCA.

Vezi cum funcționează aici.

Oricine poate să o folosească, fiind creată astfel încât să simplifice viața în caz de accident, așadar tot ce trebuie să facă șoferii este să își creeze un cont folosindu-se de datele personale și să urmeze instrucțiunile afișate.

În caz de accident, este nevoie de introducerea pagubelor materiale personale, cât și ale celuilalt șofer implicat în accident. Schița accidentului va fi făcută automat, de către aplicație, având la dispoziție trei situații în care s-a putut produce accidentul. Șoferii o aleg pe cea corectă iar constatarea va fi trimisă la firmele cu care cei doi șoferi au încheiat polițele de asigurare RCA.

De asemenea, schema accidentului va fi făcută automat datorită datelor GPS, fără ca șoferii să fie nevoiți să o schițeze. Mai mult de atât, datele și semnăturile olografe ale șoferilor implicați în accident vor fi preluate de dispozitivul pe care se completează formularul.

Atenție! Constatarea trebuie făcută de pe un singur telefon!

 

Sursa impact.ro

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Restricții de circulație pe mai multe drumuri naționale!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/raluca-balasa/" target="_self">Raluca Bălașa</a>

Articol scris de Raluca Bălașa

Studentă a Facultății de Științe ale Educației, Științe Sociale și Psihologie, Jurnalism, pasionată de fotografie și content media, voluntară în cadrul redacției UPIT Media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: