Construcția stadionului ”Nicolae Dobrin”, scoasă la licitație

de | 16.05.2023 09:07 | Economic, Județean, Național, Pitești, Știri

Vești bune pentru piteșteni. Compania Națională de Investiții a scos la licitație contractul de 339 milioane lei pentru lucrări de proiectare și construcție a noului stadion ”Nicolae Dobrin“ din Pitești. Proiectul a fost publicat în SICAP la începutul săptămânii.

Contractul se întinde pe 96 luni, din care proiectare 7 luni, iar execuția 29 luni. Ofertele se deschid în 7 iulie. Proiectul noului stadion ”Nicolae Dobrin” a fost aprobat spre finanțare de la bugetul de stat încă din decembrie 2022. Vechiul stadion este în proces de demolare. Noul stadion va fi dimensionat conform cerințelor aplicabile prin regulamentul de acreditare UEFA – nivel 4 și va îndeplini și cerințele superioare acestui standard. Acesta va avea un teren de joc înierbat pentru fotbal, incinta având dimensiunile 105m x 68m la care se adaugă suprafața de gardă de 5 metri perimetral, potrivit ecomedia.ro. Clădirea se împarte în patru zone distincte: tribuna de vest, tribuna de est, peluza de nord și peluza de sud. Numărul de locuri de parcare este 457 locuri. Arena va avea o capacitate de maximum 15.200 spectatori.

”M-am ținut de cuvânt!

Noul stadion intră în linie dreaptă!”, a scris primarul Piteștiului Cristian Gentea pe pagina de Facebook.

Foto descriptiv. Sursă foto: arhiva.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Vești proaste pentru cei care nu își plătesc amenzile! ANAF ar putea recupera banii

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Primăria Municipiului Pitești

Ultimele articole