anchetaonline.ro

Consultanța subțire cu cheltuială se ține în județul Argeș!

de | 14.03.2022 13:21 | Administrație, Economic

Consultanța subțire cu cheltuială se ține!

Piața consultanței s-a dezvoltat exponențial în ultimii ani, mai ales că statul a făcut lucrurile în așa fel încât aproape orice proiect sau achiziție să necesite expertiza unei firme de specialitate. S-a ajuns până într-acolo încât unele primării cer consultanță chiar și atunci când trebuie să decidă cu ce operator de telefonie mobilă să lucreze. Deși piața este suprasaturată, firmele noi apar în continuare. Administrațiile locale din Argeș nu au preferințe anume. Societățile cărora le-au încredințat, fără licitație, serviciile de consultanță în ultimele două săptămâni sunt și din județ, și din afara lui. Au și peste 10 ani de vechime pe piață, dar sunt și cazuri în care au fost înființate chiar în acest an.

Consilierea costă! Și nu puțin…

Spre exemplu, municipiul Câmpulung a încheiat un contract de consultanță cu o societate locală – Acant Arhi-form Support SRL -, aflată de mai bine de zece ani pe piață. Valoarea contractului este de 80.000 de lei.

Și comuna Priboieni a mers pe mâna unei firme de consultanță din Câmpulung –  DAVIDAR PROJECT. Doar pentru a fi consiliată pe marginea achiziționării unui utilaj, primăria a achitat 10.000 de lei, pentru că… sfaturile consultantului costă.

Tot 10.000 de lei plătește și Primăria din Vulturești pentru servicii de consultanță în privința modernizării unui drum comunal. Banii au fost adjudecați, prin încredințare directă, de către firma piteșteană Impression Promotions Advertising SRL, care are o vechime de 17 ani în domeniu.

În ultimele două săptămâni, această societate a mai câștigat un contract cu Primăria Pietroșani, pentru ,,Consultanță privind strategia națională anticorupție 2021-2025”. Treaba cu… anticorupția a fost ceva mai costisitoare financiar: 25.000 de lei este valoarea contractului.

Servicii de consultanță mai sunt solicitate în privința proiectelor privind stațiile de încărcare. Primăria Albota a achitat în acest sens 34.500 de lei către firma din Bascov, Forum Proiect Invest SRL.

10.000 de lei – suma minimă de deschis gura

Administrațiile locale lucrează nu doar cu firme din Argeș, ci și cu societăți de consultanță din alte județe. Spre exemplu, Primăria Golești a mers pe mâna celor de la Prod Invest Engineering SRL, o firmă prahoveană înființată chiar în acest an. Pentru că avea nevoie de consultanță în privința achiziției de servicii de apă și canalizare, primăria a plătit nu mai puțin de 40.000 de lei.

Iată și alte servicii de consultanță antamate prin licitație directă de către primăriile argeșene:

» Comuna Domnești – servicii de consultanță pentru achiziții – Anomar Consulting (Ilfov) – 10.000 lei;

» Comuna Căteasca – servicii de consultanță pentru achiziții – First Wide Web (Ilfov) – 35.000 lei;

» Comuna Domnești – servicii de consultanță prin expert extern – Law & Project Consulting (Teleorman) –       10.000 lei;

» Comuna Domnești – servicii de consultanță pentru elaborare și implementare proiecte din fonduri nerambursabile – Necogen (Târgoviște) – 18.000 lei.

Citește articolele pe același subiecte:
<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/iulia-badulescu/" target="_self">Iulia Bădulescu</a>

Articol scris de Iulia Bădulescu

Jurnalist cu 21 de ani de experiență în presă, fiind specializată pe secțiunile de politică, administrație și pamflet, cu abilități editoriale complexe. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare: