Controale ITM la angajatorii care desfășoară activități de jocuri de noroc și pariuri

de | 07.06.2024 10:41 | Județean, Economic, Național

ITM Argeș informează că În perioada 29 mai – 1 iunie 2024 s-a desfășurat Campania Națională pentru verificarea modului în care sunt respectate prevederile legale privind încheierea și executarea contractelor individuale de muncă, de către angajatorii care desfășoară activități în domeniul „Activități de jocuri de noroc si pariuri”- cod CAEN 9200.

Obiectivele generale ale campaniei au fost:

  • Identificarea și verificarea agenților economici care activează în domeniul „Activități de jocuri de noroc si pariuri”- cod CAEN 9200;
  • Eliminarea neconformităților constatate, prin dispunerea de măsuri obligatorii pentru remedierea neconformităților și aplicarea sancțiunilor contravenționale corespunzătoare;
  • Creșterea gradului de conștientizare a angajatorilor și a lucrătorilor în ceea ce privește necesitatea respectării prevederilor legale în domeniul relațiilor de muncă.

Iată cum arată bilanțul acțiunilor de control în domeniul relațiilor de muncă:

  • 17 controale efectuate
  • 7 sancțiuni  aplicate: din care 7 amenzi în valoare totală de 29.000 lei

Totodată aflăm că pentru primirea la muncă a unei persoane fără a avea încheiat în formă scrisă contract individual de muncă, un angajator a fost sancționat cu o amendă de 20.000 lei.

De asemenea pentru deficiența constatată în ceea ce privește neevidențierea orelor prestate zilnic de către salariat cu consemnarea orelor de începere și de sfârșit ale programului de lucru, au fost aplicate 6 amenzi în valoare de 9.000 lei.

 

Foto monitorulbt.ro

 

CItiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Atenție argeșeni! S-a deschis circulației Transfăgărășanul!

 

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: