Controale ISU la firme din comerț, turism și alimentație publică. 62 de obiective au fost închise

de | 07.02.2024 14:57 | Eveniment, Național

Pentru creșterea gradului de siguranță a cetățenilor, inspectoratele pentru situații de urgență județene și București-Ilfov au desfășurat controale inopinate, în urma cărora au fost aplicate 5.555 de avertismente și 2.296 de amenzi, în valoare totală de 28.780.206 lei. De asemenea, au fost închise 62 de obiective.

Prin intermediul acțiunilor de control se urmărește modul de respectare a normelor de apărare împotriva incendiilor și a celorlalte reglementări din domeniul situațiilor de urgență, dar și existența tuturor documentelor prevăzute de lege în domeniul prevenirii și stingerii incendiilor.

Astfel, în perioada 28.12.2023 – 04.02.2024, inspectorii de prevenire au desfășurat 1.821 de controale la operatori economici din categoriile comerț, turism și alimentație publică.

Totodată, au fost vizate și obiectivele cu aglomerări de persoane, iar scopul principal urmărit a fost verificarea respectării numărului maxim de utilizatori, a accesibilității căilor de evacuare, respectiv a echipării construcțiilor de instalații de protecție împotriva incendiilor.

În urma verificărilor, inspectorii de prevenire au identificat 8.562 neconformități pe linia securității la incendiu. De asemenea, specialiștii au constatat că 674 dintre obiective funcționau fără autorizație de securitate la incendiu.

Totodată, în urma verificărilor, pentru încălcarea gravă a cerinței de securitate la incendiu, inspectorii de prevenire au luat decizia de a închide 62 de obiective: în municipiul București (4), AG (2), AR (4), BC (5), BT (1), BV (4), BZ (3), CJ (9), CT (1), CV (1), DJ (1), GJ (1), GR (3), HD (1), HR (2), IS (4), NT (2), PH (1), SJ (2), SV (8) și VL (3). De asemenea, acestea au fost sancționate cu amenzi între 30.000 lei și 100.000 lei.

La majoritatea obiectivelor controlate, măsura complementară de oprire a funcționării a fost dispusă în contextul identificării mai multor nereguli de ordin tehnic, principala deficiență fiind neechiparea cu instalaţii de stingere a incendiilor ori de detectare, semnalizare şi avertizare a incendiului, în concordanţă cu valoarea de referinţă.”, transmite ISU Argeș

Întrucât securitatea celor care aleg să își petreacă timpul liber în astfel de locații este primordială, aceste acțiuni vor continua și în perioada următoare și vor viza inclusiv obiective existente în municipii, orașe și comune din țară.

Solicităm tuturor administratorilor obiectivelor din categoria turism, cluburi, baruri să inițieze demersurilor necesare pentru intrarea în legalitate în ceea ce privește procesul de avizare și autorizare privind securitatea la incendiu, sens în care instituția noastră manifestă întreaga deschidere și disponibilitate pentru acordarea sprijinului necesar.

Reamintim faptul că începând cu data de 1 ianuarie 2024, inspectoratele județene primesc și analizează documentațiile de avizare/autorizare privind securitatea la incendiu/protecție civilă, depuse în format electronic, pdf. sau word, cu semnătură electronică a beneficiarilor sau a proiectanților/verificatorilor/ experților tehnici atestați.”, transmite IGSU

Foto descriptiv:aradon.ro

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

https://anchetaonline.ro/accident-grav-cu-victime-la-lunca-corbului-139772/

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: București | Ilfov