Controale la firmele de construcții din Argeș! Ce au descoperit inspectorii ITM

de | 23.06.2022 12:59 | Știri, După locație, După subiect, Eveniment, Județean

Miercuri, 22 iunie, polițiștii din cadrul Secției 2 Poliție Pitești au desfășurat, împreună cu inspectori de muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Argeș, controale la 6 firme ce desfășoară activități în domeniul construcțiilor și amenajărilor interioare.

Astfel, au fost legitimate și verificate în aplicația REVISAL, 40 de angajați.

La una dintre aceste firme de construcții, au fost descoperite patru persoane care lucrau în cadrul societății, fără a avea încheiat contract individual de muncă.

Firma va fi sancționată de inspectorii ITM.

Amintim că ITM a declanșat una dintre cele mai mari campanii de verificare în domeniul constructorilor, încă din luna aprilie.

Având în vedere numărul de accidente de muncă înregistrat în domeniul construcțiilor și gravitatea acestora, Inspecția Muncii consideră că se impune continuarea acțiunilor de verificare și monitorizare a modului în care se respectă prevederile legale în domeniul securității și sănătății în muncă, precum și asupra modului în care angajatorii realizează măsurile de securitate și sănătate dispuse de inspectorii de muncă, în șantierele temporare și mobile”, se arăta în anunțul de la momentul respectiv.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

ITM se duce peste constructori! Sesiunea de controale a început și ține încă 8 luni!

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: ITM | Pitești

Ultimele articole