Controale pe litoral! Amenzi de sute de mii de lei și peste 100 de kilograme de carne și preparate din carne confiscate

de | 08.07.2024 19:28 | Economic, Național

Pentru turiștii din stațiunile de la malul mării, tentațiile culinare sunt la tot pasul. Cu vârful de sezon tot mai aproape, inspectorii sanitari veterinari și pentru siguranța alimentelor, care activează în cadrul Comandamentului Sezon Estival 2024, au continuat seria controalelor la unitățile de alimentație publică, anunță Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA)

Astfel, în perioada 1 – 6 iulie 2024, inspectorii sanitari veterinari şi pentru siguranţa alimentelor au verificat 251 de unități de alimentație publică: 110 restaurante, 4 pizzerii, 23 de unităţi tip fast – food, 7 braserii, 12 unităţi de tip bufet, 9 baruri, 2 snack-bar-uri, 39 de rulote, 17 magazine alimentare, 22 de laboratoare de cofetărie/patiserie, o gelaterie, un magazin alimentar, 3 unități tip bistro și o tonetă.

Mare atenţie ce şi de unde mâncaţi pe litoral!

Potrivit ANSVSA, în cadrul controalelor au fost depistat numeroase nereguli pentru care au fost aplicate 34 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 396.000 de lei. De asemenea, inspectorii care activează în cadrul Comandamentului au emis și 2 ordonanţe de suspendare a activităţii şi 2 ordonanţe de interzicere a activităţii. Totodată, ei au confiscat și 122,7 de kg produse de origine animală (carne şi preparate din carne), care au fost dirijate către unităţi de neutralizare.

Principalele nereguli constatate au fost următoarele:

  • Depozitarea și manipularea necorespunzătoare a produselor alimentare;
  • Condiții necorespunzătoare de igienă a spațiilor și echipamentelor de lucru;
  • Ambalarea și etichetarea necorespunzătoare a produselor alimentare, în vederea depozitării și valorificării, precum și comercializarea acestora neetichetate potrivit legislației în vigoare;
  • Comercializarea directă către consumatorul final a produselor alimentare în spații neaprobate sanitar veterinar și pentru siguranța alimentelor.

Foto descriptiv replicaonline.ro

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Doljean prins în Argeș conducând fără cardul tahograf!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: ANSVSA