Prima zi de defrișări pe Valea Oltului! Au fost tăiați peste 800 de arbori

de | 08.07.2024 20:23 | Național, Lifestyle

Începând de astăzi și până pe 09 august, circulația rutieră pe DN7 pe Valea Oltului, între localitățile Boița și Lazaret va fi închisă complet pe timpul zilei.

Motivul pentru care s-a luat această măsură este că trebuie tăiați peste 20.000 de arbori de pe traseul viitoarei autostrăzi Sibiu-Pitești, iar din cauza terenului abrupt există pericolul ca bucăți mari de pământ, pietre și inclusiv copaci să ajungă pe autovehiculele în mers.

Astăzi a fost prima zi a lucrărilor de defrișare a versantului aflat în zona de protecție a DN 7, pe sectorul cuprins între km 242+600 și km 250+000i, iar Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) anunţă că au fost tăiați peste 800 de arbori.

Pe durata lucrărilor s-au înregistrat căderi masive de pietre de pe versanţi.

Reprezentanții CNAIR transmit că acestea au fost îndepărtate pentru ca utilajele și autovehiculele să poată circula în siguranță, în perioadele temporare de timp stabilite pe timpul zilei (orele 7.30 – 8.00 și orele 16.30 – 17.00).

În timpul operațiunilor au căzut pe carosabil cantități semnificative de pietre și masă lemnoasă.
Acestea au fost îndepărtate pentru punerea în siguranță a drumului, astfel încât utilajele și autovehiculele să poată circula în perioadele temporare de timp stabilite pe timpul zilei (orele 7.30 – 8.00 și orele 16.30 – 17.00).
Înainte de deschiderea circulației pe timpul nopții (orele 20.00 – 06.00), antreprenorul va lua măsuri de asigurare a zonelor defrișate și de punere în siguranță a drumului.”, transmit reprezentanții CNAIR

Potrivit sursei citate, la începutul primei zile a lucrărilor de defrișare a versantului aflat în zona de protecție a DN7 de pe Valea Oltului au fost deschise 5 puncte de lucru (coridoare) din totalul celor 8 necesare, iar pentru efectuarea lucrărilor au fost mobilizate în teren 8 excavatoare, 1 autogreder, 4 încărcătoare grele, 8 autobasculante și 3 echipe specializate în tăierea masei lemnoase de pe versant.

Care sunt rutele ocolitoare propuse de autorități

Reamintim că, începând de astăzi, circulaţia pe DN 7, Valea Oltului, este închisă în intervalul 06.00 – 20.00. Autorităţile anunţă că lucrările vor dura o lună.

Compania de Drumuri a anunțat oficial care sunt rutele ocolitoare care pot fi folosite de șoferi și de transportatori pe perioada în care Valea Oltului este închisă circulației pentru lucrările de defrișare necesare la construcția Autostrăzii Sibiu – Pitești.

Astfel, în perioada 8 iulie – 9 august, pe DN 7 Piteşti-Sibiu, pe tronsonul kilometric 242+600 metri – 250, în zona localităţii Boiţa, judeţul Sibiu, traficul rutier se va desfăşura pe rute ocolitoare, după cum urmează:

►Variante propuse pentru autovehiculele cu MTMA > 7,5 tone aflate în tranzit:

  • Pentru relația București – Veștem (Sibiu) și retur: București → A3 → Ploiești → DN1A → Brașov → DN 1 → Veștem – intersecție cu DN 7
  • Pentru relația Pitești – Brașov și retur: Pitești → DN73 – A3 → Râșnov → Brașov
  • Pentru relația București – A1 Simeria (precum și zonele de vest, centru și nord ale țării) și retur:

București → A1 → Pitești → DN7 → Râmnicu Vâlcea → DN67 → Târgu Jiu → DN66 → Simeria → Nod Rutier Simeria A1

Totodată pentru această relație sunt propuse și următoarele variante alternative:

  • București → A1 → Pitești → DN65 – DEx12 → Craiova → DN6 → Filiași → DN66 → Târgu Jiu → DN66 → Simeria → Nod Rutier Simeria A1
  • București → A1 → Pitești → DN65 – DEx12 → Craiova → DN6 → Dr. Tr. Severin → DN6 → Lugoj → A6 → Nod Rutier Lugoj A1
  • București → DN6 → Alexandria → DN6 → Craiova → DN6 → Filiași → DN66 → Târgu Jiu → DN66 → Simeria → Nod Rutier Simeria A1
  • București → DN6 → Alexandria → DN6 → Craiova → DN6 → Dr. Tr. Severin → DN6 → Lugoj → A6 → Nod Rutier Lugoj A1

►Pentru autovehiculele cu MTMA < 7,5 tone pot fi utilizate ca variante de ocolire drumurile naționale și județene din proximitatea sectorului închis circulației pe DN7.

În ceea ce privește circulația autovehiculelor între Râmnicu Vâlcea și punctul de lucru de la km 242 + 600, precum și între Sibiu/Boița și punctul de lucru de la km. 250 + 000 , reprezentanții CNAIR transmit că aceasta se va desfășura pe DN7 conform reglementărilor legale în vigoare.

Intervale când localnicii pot traversa sectorul de drum închis

Potrivit CNAIR, în intervalele orare 7:30 – 8:00 și 16:30 –17:00 traficul pe sectorul de drum menționat mai sus va fi permis riveranilor care lucrează în localitățile din proximitatea acestuia.

Trecerea autovehiculelor se va realiza sub supravegherea constructorului, astfel încât să fie eliminat riscul apariției oricărui eveniment care să pună în pericol integritatea participanților la trafic sau a personalului implicat în desfășurarea lucrărilor.
Pe perioada instituirii închiderii circulaţiei pe sectorul de drum menţionat mai sus, va fi permisă circulaţia autovehiculelor cu regim de circulaţie prioritară precizate la art.32 alin 2 lit. a) şi b) din OUG 195/2002, precum și a autovehiculelor speciale de transport pacienți.”, transmit reprezentanții CNAIR
Concomitent, au fost demarate acțiuni pentru permiterea accesului pe DN10, Buzău – Brașov, a autovehiculelor cu masa totală maximă autorizată de până la 30 t.
Totodată, autoritățile transmit că au luat măsuri astfel încât pe variantele recomandate în toată această perioadă să nu fie instituite alte restricții de circulație.

Informații suplimentare precum și actualizări ale variantelor de ocolire propuse se regăsesc accesând următorul link:

https://harti.andnet.ro/vizualizare_harta.php?token=VkZaU1NrMW4

Sursă foto captură video Facebook CNAIR

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

CFR suplimentează numărul trenurilor cât timp este închisă Valea Oltului

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: București | Buzău | Craiova | DN 1 | DN65 | Gorj | Pitești | Ploiești | Râmnicu Vâlcea | Râșnov | Sibiu | Târgu Jiu | Vâlcea | Valea Oltului

Ultimele articole