Controale la sânge efectuate de RAR pe drumurile din Argeș

de | 24.08.2023 13:41 | Județean, Eveniment

Registrul Auto Român (RAR) anunță că în prima jumătate a acestui an au fost verificate 44.472 de vehicule, în întreaga țară. Potrivit controalelor, 44,16% dintre mașini aveau deficiențe tehnice periculoase, fiind declarate neconforme.

Cele mai întâlnite nereguli au fost constate la instalația electrică de iluminare-semnalizare (27,54%), emisiile poluante (22,1%), punți, jante, anvelope și suspensie (13,04%), vizibilitate (12,81%), șasiu și elemente atașate șasiului (11,08%).

16 - Controale la sânge efectuate de RAR pe drumurile din Argeș

De asemenea, au fost depistate neconformități și la sistemul de frânare la 5,57% dintre vehicule, iar 1,9% aveau probleme la sistemul de direcție. Aproximativ  2,6 % dintre mașini aveau probleme privind inspecția tehnică periodică-ITP fals, expirat sau anulat.

12 - Controale la sânge efectuate de RAR pe drumurile din Argeș

Inspectorii RAR au identificat în trafic şi vehicule cu defecțiuni periculoase la sistemele de frânare, direcţie sau la punţi și fuzete, iar la 3.064 de vehicule s-a considerat că acestea prezintă pericol iminent de accident.

În urma controalelor mixte desfăşurate de RAR şi Poliţia Rutieră, pe parcursul primelor șase luni ale anului 2023, au fost aplicate 14.354 de sancțiuni, au fost retrase 12.362 de certificate de înmatriculare, au fost imobilizate 194 de vehicule și 260 ITP-uri au fost anulate.”, transmit reprezentanții RAR

14 - Controale la sânge efectuate de RAR pe drumurile din Argeș

44,4% dintre vehiculele verificate în Argeș – găsite cu nereguli

În ceea ce privește situația la nivelul județului Argeș, în primele 6 luni ale anului, au fost verificate 1.142 de vehicule. Dintre acestea, 44,4% au fost găsite cu nereguli tehnice sau probleme legate de acte, și 29 (2,54%) prezentau pericol iminent de accident.

În urma controalelor mixte desfășurate de RAR și Poliția Rutieră, în acest județ au fost aplicate 290 de amenzi contravenționale și au fost retrase 244 de certificate de înmatriculare.”, adaugă RAR

În cazul în care vi s-a reținut certificatul de înmatriculare, acesta poate fi redobândit numai după efectuarea unei inspecții tehnice specifice la reprezentanțele RAR din țară.

17 - Controale la sânge efectuate de RAR pe drumurile din Argeș

sursă foto RAR

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

ACUM! Incendiu de vegetație uscată, în Câmpulung!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: RAR

Ultimele articole