Prefectul Radu Perianu a transmis în urmă cu puțin timp faptul că primele concluzii ale comisiei de control în spitale confirmă o parte din sesizările făcute de argeșeni.
Nu este respectat timpul maxim de preluare a unui pacient în zona de tratament, nici prioritizarea la laboratorul de imagistică. Probleme au fost depistate și pe linia securității la incendiu: mai multe uși blocate împiedicau evacuarea în caz de urgență.”
Verificările începute ieri în spitalele publice din Argeș sunt în desfășurare. Primul a fost Spitalul de Urgență Pitești iar concluziile primei zile arată că sunt deficiențe pe mai multe paliere.
Reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Argeș au stabilit că este încălcat Protocolul național de triaj al pacienților la Urgență.
Cu alte cuvinte, au confirmat faptul că sunt oameni care așteaptă prea mult. Nu se respectă urgențele, în special la laboratorul de imagistică unde s-a constatat că intrau alte cazuri înaintea celor din UPU.
Vorbim despre analize importante pentru că în acest laborator se fac examinări CT și radiologice”, a transmis prefectul județului nostru.
A fost aplicată o sancțiune pentru că nu este respectat timpul maxim de preluare în zona de tratament, în valoare de 3000 de lei și s-a impus să se remedieze această situație.
Nu pentru o perioadă, ci permanent. Este absolut normal ca o persoană cu o situație medicală gravă să fie examinată înaintea unui alt pacient cu probleme mai mici. Oamenii nu trebuie să mai fie lăsați cu orele la ușa Urgențelor. Nimeni nu vine la spital de drag, ci fiecare are o problemă. Acesta trebuie să fie singurul criteriu: care pacient are nevoie de îngrijire mai repede! ”, a precizat Radu Perianu.
Nu sunt respectate o parte din măsurile de securitate la incendiu
Unitățile medicale care au 300 de paturi sau peste acest număr ar trebui să aibă constituit Serviciu Privat pentru Situații de Urgență, lucru care nu s-a făcut la Spitalul de Urgență Pitești.
La mai multe secții, ușile aveau dispozitivele electrice blocate și nu putea fi asigurată evacuarea. Erau echipamente și materiale medicale depozitate pe holuri. Asta înseamnă că, tot în caz de urgență, trebuia făcut slalom cu pacienții”, a spus prefectul.
Neconformități au depistat și inspectorii DSVSA care au controlat blocul alimentar, respectiv, plafonul avea urme de condens și s-a cerut igienizare, spațiul pentru spălarea fructelor și legumelor era deteriorat.
S-a cerut remedierea imediată!
Vom reveni cu informări asupra verificărilor din unitățile spitalicești”, a mai adăugat Radu Perianu.
Foto descriptiv
Mai multe despre acest subiect puteți citi pe anchetaonline.ro