Controale la Spitalul Județean! Reacția SJUP: „Medicii noștri au ales să își continue activitatea, până la epuizare.”

de | 11.08.2023 07:40 | Știri, Eveniment, Importante, Județean

INFORMAȚII NOI

În urma controalelor efectuate la Spitalul Județean, reprezentanții SJU Pitești au transmis o informare în care se precizează faptul că angajații spitalului se străduie constant să îmbunătățească timpii de așteptare și să vină în sprijinul bolnavilor în cel mai scurt timp.
Totodată se mai precizează că medicii spitalului au ales să își continue activitatea, până la epuizare, chiar și atunci când celelalte spitale anunțau că nu pot acoperi gărzile și solicitau SJUP să preia cazurile.
Comunicatul integral îl puteți citi mai jos:
Având în vedere informațiile apărute în spațiul public cu privire la situația pacienților care se adresează Unității de Primiri Urgențe, precizăm că ne străduim constant să îmbunătățim timpii de așteptare și să venim în sprijinul bolnavilor în timpul cel mai scurt.
Cetățenii/pacienții trebuie să înțeleagă că situația e mult mai grea la nivelul întregului spital, UPU fiind doar interfața. Este bine si corect față de pacienți și opinia publică să fie expusă problema sub toate aspetele, pentru a înțelege câtă presiune este pe cadrele medicale din Spitalul Județean, la ce efort sunt supuse zilnic.”

SJU Pitești: „Medicii noștri au ales să își continue activitatea, până la epuizare.”

Medicii noștri au ales să își continue activitatea, până la epuizare, când celelalte spitale anunțau simplu că nu pot acoperi gărzile și solicitau SJUP să preia cazurile. Nu sunt perfecți, pentru că sunt oameni, însă nu e corect să să fie aruncat în derizoriu efortul acestora, pentru că se vor demotiva și vor alege să plece spre spitale unde nu se muncește atât de mult.
SJUP este singura unitate de urgență din județ unde ajung toate cazurile grave și unde, de foarte multe ori, se adresează cazuri care nu reprezintă urgențe și care ar trebui să se adreseze medicilor de familie, fără a mai îngreuna, astfel, desfășurarea activității medicale din Unitatea de Primiri Urgențe.
Din dorința de a diminua aceste situații, în nenumărate rânduri, am prezentat cum arată o zi obișnuită la UPU. Doi-trei medici, în doar 12 ore, sunt nevoiți să acorde asistență medicală la peste 150 de pacienți. Nu doar în prima parte a zilei e extrem de aglomerat.
După ora 14, toate urgențele din județ ajung la Pitești. Luând în considerare și faptul că aceiași medici angajați în cadrul UPU asigură și activitatea SMURD, este firesc ca timpii de așteptare să crească, uneori, peste limita estimată.”

SJU Pitești: „La triaj sunt prioritizate cazurile care reprezintă urgențe.”

Oamenii ar trebui să înțeleagă cu toții că la triaj sunt prioritizate cazurile care reprezintă urgențe. Dincolo de personalul care se ocupă de triajul celor care ajung în UPU, există afișe amplasate la loc vizibil cu timpii de așteptare, pacienților fiindu-le adus la cunoștință că sunt nevoiți să aștepte în funcție de gradul de urgență pe care îl reprezintă și prin fișa de prezentare.
De asemenea, având în vedere adresabilitatea crescută la toate cabinetele de specialitate din ASS, este imposibilă respectarea programărilor, de fiecare dată. Totul, nu din proastă organizare, cum mulți ar putea crede, ci tocmai din grijă pentru bolnavi, pentru a nu rămâne niciun pacient neconsultat /fără rețetă. Astfel, ținând cont că ASS e singura lor soluție, la îndemână tot timpul, medicii nu se limitează la programări, motiv pentru care apar aceste decalări, de care pacienții sunt informați verbal de personalul SJUP, pe timpul așteptării lor pentru vizita medicală.
Din grijă pentru pacienți și din respect pentru profesia pe care o exercită, medicii din întreg spitalul, nu doar din UPU, își vor continua activitatea ca până în prezent, deoarece pentru SJUP sănătatea oamenilor a reprezentat, reprezintă și va reprezenta preocuparea primordială.
O dovadă în plus a preocupării pentru sănătatea cetățenilor este și aceea că, la nivelul SJUP, având sprijinul CJ Argeș, se derulează și sunt în faze finale nu mai puțin de 5 investiții în infrastructura și aparatura medicală, pe lângă multe alte proiecte cu finanțare europeană, implementate/în curs de implementare, tot din aceeași grijă față de pacienți. Acestea sunt fapte, nu vorbe!
Ne dorim ca acțiunea domnului prefect să fie un succes și să determine întreprinderea demersurilor necesare pentru ca UPU și SJUP să își îndeplinească adevărata menire, respectiv aceea de a trata URGENȚELE REALE. Cu siguranță, atunci, pacienții nu vor mai fi nevoiți să aștepte conform procedurilor legale.
Îi mulțumim domnului prefect în avans și sperăm să se implice efectiv și constant în realizarea acestor deziderate atât de benefice pacienților. Mai bine mai târziu decât niciodată! Promitem să îi fim parteneri”, se arată în informarea semnată de purtătorul de cuvânt al SJU Pitești, Cazacu Cristina.

 

ȘTIRE INIȚIALĂ

În urmă cu puțin timp, prefectul județului Argeș, Radu Perianu, a mers la Spitalul Județean, Unitatea de Primiri Urgențe (UPU). Se pare că, conform primelor informații, în această dimineață, reprezentatul guvernului în teritoriu a dispus formarea unor comisii mixte care au ca obiectiv controlul spitalelor din Argeș.

S-a început cu spitalul Județean de Urgențe Pitești, cea mai mare unitate de acest gen, și punctual cu Unitatea de Primiri Urgențe, ca urmare a unor sesizări primite din partea cetățenilor care au considerat că nu au fost primiți/ îngrijiți corespunzător la nivelul UPU SJU. De asemenea, argeșenii s-au plâns că așteaptă prea mult la Urgențe.

Am stat de vorbă cu oamenii care așteptau la Urgență. Unii dintre ei spuneau că sunt acolo de o oră și jumătate, o altă doamnă, de 3 ore, iar alții spuneau ca au așteptat altă dată și 5 ore.

În Ambulatoriul de Specialitate nu se respectă programările! Erau oameni care așteptau mult după ora la care erau programați.”, transmite prefectul județului Argeș, Radu Perianu

Prefectul este însoțit și de alți reprezentanți ai instituțiilor abilitate în cadrul acestui control. Din comisie fac parte reprezentanții a șase instituții.

Le-am cerut tuturor obiectivitate și toleranță zero. Nimeni să nu se joace cu sănătatea oamenilor!”, adaugă prefectul județului Argeș

De asemenea, Radu Perianu mai transmite că toate deficiențele care vor fi depistate în Spitalul Județean vor fi transmise Consiliului Județean Argeș, instituție care administrează unitatea medicală, pentru a fi remediate.

 

Foto descriptiv

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: SJU Pitești