Controale în unitățile de învățământ din Argeș. Radu Perianu: „ Multe școli nu au cabinete medicale!”

de | 19.09.2023 10:35 | Administrație, Importante, Județean

  • Multe școli nu au cabinete medicale!

Prefectul județului Argeș, Radu Perianu anună faptul că după prima săptămână de controale în unitățile de învățământ din județ, au fost constatate primele neconformități.

În prima săptămână 10 școli, 16 grădinițe cu program normal și 11 cu program prelungit, 3 creșe și două unități afterschool au fost verificate de inspectorii DSP Argeș.

Un lucru extrem de îngrijorător este faptul că multe unități nu asigură asistență medicală, nu au cabinete medicale. Este un lucru constatat de DSP la patru școli și o grădiniță.

 

O grădiniță cu program normal, care funcționează de la începutul acestui an școlar, nu are autorizație sanitară de funcționare. S-a impus depunerea, de urgență, a documentației pentru obținerea autorizației”, a transmis prefectul.

Acesta mai precizează că în Mihăești, una dintre școli are doar două toalete pentru 24 de preșcolari și 49 de elevi, iar o alta are grupuri sanitare corespunzătoare, în curte. După cele constatate, inspectorii DSP au impus amenajarea de grupuri sanitare cu suficiente toalete în toate corpurile de clădire în care se desfășoară procesul instructiv-educativ.

Radu Perianu mai anunță că la Coșești, Școala primară Jupânești are un corp de clădire cu două săli de clasă care sunt vechi și au apărut fisuri în finisajele interioare.

Probleme au fost constatate și la școala din Râncăciov( comuna Călinești), acolo unde în unele săli de clasă, parchetul are un grad ridicat de uzură și s-a dat un termen pentru a fi înlocuit.

 

Foto descriptiv

 


Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Argeș | Călinești | Coșești | Radu Perianu