anchetaonline.ro

Premierul Marcel Ciolacu anunță majorarea valorii tichetelor de masă!

de | 18.09.2023 13:17 | Național, Economic

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat astăzi că de la 1 ianuarie 2024 valoarea tichetelor de masă va crește de la 35 de lei la 40 de lei. Totodată, premierul a precizat că bugetarii care au venituri peste 8.000 de lei net nu vor mai primi aceste tichete de masă.

Întrebat dacă tichetele de masă vor fi impozitate, potrivit noilor măsuri de austeritate care ar urma să fie adoptate săptămâna aceasta, Marcel Ciolacu a declarat că nu va fi nimic impozitat. ”La orice venit se plătește CASS. Nimeni nu va pierde, știți foarte bine că s-au mărit de la 30 la 35 de lei și urmează de la 1 ianuarie să crească la 40 de lei”, a declarat premierul Marcel Ciolacu. Totodată, premierul a mai precizat că nu se vor mai da în sistemul bugetar tichete de masă pentru cei cu venituri de peste 8.000 de lei net.

”Marea problemă în cazul acestora este că la emitere se percepe un comision de 3%, la colectarea lor se percepe 3%, iar cele necheltuite devin profit al companiilor de tichete. Eu cred că acest lucru este total incorect. Mi se par niște comisioane mult prea mari. Aceste comisioane se reflectă în prețurile alimentelor. Iar soluția este să stăm la masă și să hotărâm. Urmează să facem asta astăzi”, a explicat premierul Marcel Ciolacu.

Foto descriptiv. Sursă foto: Digi 24.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Vouchere sociale 2023. Când intră pe carduri următoarea tranșă de 250 lei pentru alimente

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Marcel Ciolacu