anchetaonline.ro

Controle pentru indemnizațiile de creștere copil!

de | 01.09.2022 08:30 | Știri

După nașterea copilului, părintele care rămâne acasă alături de acesta beneficiază de indemnizație, stabilită la minimum 1.250 lei sau 85% din media veniturilor nete realizate în ultimele 12 luni consecutive din ultimii doi ani, iar dacă se întoarce mai devreme la muncă, primește un stimulent de inserție.

Acești beneficiari vor face obiectul controlului pe care Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială Argeș îl va desfășura în luna noiembrie.

„Obiectivul principal al acestei campanii va fi reducerea erorii și a fraudei prin efectuarea de inspecții tematice pentru verificarea îndeplinirii condițiilor de stabilire și acordare a indemnizației de creștere și îngrijire a copilului, respectiv a stimulentului de inserție.”, anunță AJPIS Argeș.

În primul semestru al anului, agenția a plătit indemnizații pentru creșterea copilului în sumă totală de circa 74.850.000 lei și stimulente de inserție în sumă de peste 13.280.000 lei.

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/oana-bahrim/" target="_self">Oana Bahrim</a>

Articol scris de Oana Bahrim

Jurnalist cu 18 ani de experiență în presă cu peste 5000 de titluri publicate și cu implicare în numeroase proiecte media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Argeș