Copiii și adulții cu autism vor beneficia de terapie decontată

de | 02.10.2023 08:29 | Național, Eveniment

Veste bună pentru persoanele diagnosticate cu tulburări din spectrul autist.

Casa Naţională de Asigurări de Sănătate a transmis vineri că de la 1 octombrie va demara un nou subprogram naţional de sănătate pentru persoanele diagnosticate cu tulburări din spectrul autist, în cadrul Programului naţional de sănătate mintală.

Astfel, copiii și adulții cu autism vor beneficia de servicii de psihoterapie şi de alte servicii specifice decontate de CNAS.

De la 1 octombrie va demara un nou subprogram naţional de sănătate pentru persoanele diagnosticate cu tulburări din spectrul autist, în cadrul programului naţional de sănătate mintală, derulat de CNAS.

Astfel, copiii şi adulţii diagnosticaţi cu tulburări din spectrul autist vor putea beneficia de servicii de psihoterapie şi/sau consiliere psihologică clinică şi/sau consiliere/intervenţie de psihopedagogie specială-logopedie, respectiv intervenţii psihologice validate ştiinţific în tulburări din spectru autist, inclusiv elaborarea unui plan de intervenţie personalizat pentru fiecare bolnav”, a declarat președintele CNAS, dr. Andrei Baciu.

Potrivit reprezentanților CNAS,  durata ședinței de psihoterapie/de consiliere psihologică clinică/de consiliere sau intervenție de psihopedagogie specială – logopedie este de 50 minute, iar numărul maxim de ședințe de care poate beneficia un bolnav este de 40/42/44/lună, în funcție de numărul de zile lucrătoare din luna respectivă.
Pentru fiecare ședință CNAS va deconta 135 lei.
De acest program se estimează că ar putea beneficia circa 13.471 copii și 2.660 adulți diagnosticați cu tulburări din spectrul autist, a adăugat președintele CNAS.
foto descriptiv sighet247.ro
Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro
<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: CNAS