Cătălin Gherzan: ”Apreciez faptul că se încearcă pe orice căi să scăpăm de purtătorii de diplome”

de | 02.10.2023 07:26 | Județean, Politic

Omul de afaceri Cătălin Gherzan condamnă ferm compromiterea de către PSD şi PNL a instituţiilor statului, prin numirea unor persoane cu probleme de integritate în Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare (CNATDCU). După ce mai întâi au încercat desfiinţarea lui, pentru a-l proteja pe prim-plagiatorului ţării iar apoi, prin noua lege a învăţământului superior, i-au lăsat doar un rol decorativ, fără atribuţii reale de sancţionare a plagiatului, PSD şi PNL îl populează cu personaje compromise din punct de vedere academic şi moral, declară Gherzan.

”Ministerul Educaţiei Naţionale a numit recent în CNATDCU mai multe persoane care fie că au plagiat, fie au condus lucrări plagiate sau au girat lucrări cu valoare pseudoştiinţifică scrise în închisoare de persoane condamnate pentru corupţie: Melania-Gabriela Ciot, de la Universitatea «Babeş-Bolyai» din Cluj-Napoca este de 20 de ani membru PSD şi, conform presei, a plagiat masiv un articol scris împreună cu conducătorul de doctorat, fostul negociator şef în relaţia cu Uniunea Europeană, Vasile Puşcaş, conducătorul ei de doctorat. Apreciez faptul că se încearcă pe orice căi să scăpăm de purtătorii de diplome, cei care nu știu nici titlul tezelor de doctorat, master și uneori chiar și a celor de la facultate. Nu mai vorbim despre cei cu diplome făcute la… imprimată. Pentru a avea profesioniști și în funcțiile publice, avem nevoie, în primul rând, de un sistem educațional performant.”, a declarat omul de afaceri Cătălin Gherzan.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Cătălin Gherzan: ”A lua de la săraci și a da la bogați este o practică tot mai des întâlnită în deciziile politice ale aleșilor noștri”

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Cătălin Gherzan