Cătălin Gherzan: ”A lua de la săraci și a da la bogați este o practică tot mai des întâlnită în deciziile politice ale aleșilor noștri”

de | 25.09.2023 07:28 | Din ediția tipărită, Județean, Politic

Săptămâna aceasta, guvernul va stabili forma finală a pachetului de măsuri fiscale pentru care își va asuma răspunderea în parlament. O serie de prevederi este contestată atât de sindicate, cât și de organizațiile patronale. Criticile au vizat mai ales posibila introducere a opțiunii ca angajatorul să poată acorda sume de bani  în locul tichetelor de masă sau al voucherelor de vacanță. În plus, Consiliul Investitorilor Străini a atras atenția că impozitarea cifrei de afaceri, așa cum este prevăzută în propunerile de guvern, pune sub semnul întrebării investițiile și creează condiții inegale de concurență. Omul de afaceri Cătălin Gherzan susține că afacerile autohtone vor avea de suferit, în timp ce multinaționalele ar fi ținute, în continuare, în brațe.

”Protejarea multinaționalelor, în comparație cu presiunea financiară și taxarea excesivă a IMM-urilor și a micilor afaceri, duce spre dizolvarea mai rapidă a mediului privat autohton. A lua de la săraci și a da la bogați este o practică tot mai des întâlnită în deciziile politice ale aleșilor noștri. Noul pachet fiscal pune în pericol capacitatea de redresare a economiei. Competitivitatea României în raport cu alte state ar putea fi periclitată. În plus, accelerarea procesului legislativ care vizează modificări substanţiale ale Codului Fiscal periclitează încrederea investitorilor în România. Este cât se poate de justificată și de bun-simț dorința mediului de afaceri ca pachetul de proiecte legislative să fie discutat şi analizat la aceeași masă cu guvernanții, pentru a avea o imagine completă a efectelor pe termen mediu şi lung asupra economiei reale şi, implicit, asupra societăţii. Investiţiile private reprezintă unul dintre motoarele de creştere a economiei, dar şi una dintre principalele surse de finanţare a bugetului de stat. IMM-urile au fost și vor rămâne întotdeauna cele care vor duce greul.”, a declarat omul de afaceri Cătălin Gherzan.

Citiți, de asemenea, pe anchetoanline.ro:

Cătălin Gherzan: ”Sistemul feroviar este, mai degrabă, fier vechi decât o alternativă decentă de transport”

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Cătălin Gherzan

Ultimele articole