Un copil de 1 an și 5 luni a ajuns în stare gravă la spital, după ce s-a înecat cu o bucată de măr

de | 19.01.2024 20:44 | Național, Eveniment

Caz șocant în Oradea. Un copil de numai un an și cinci luni a ajuns în stare gravă la spital, după ce s-a înecat cu o bucată de măr.

Potrivit ebihoreanul.ro, incidentul nefericit a avut loc joi, în jurul prânzului, la grădiniță privată la care mergea copilul. Aceasta funcționează fără autorizație în Oradea. Poliţia a anunţat că a deschis o anchetă în acest caz.

Micuțul ar fi mâncat o bucățică de măr, care i-a blocat căile aeriene. El a intrat în stop cardio-respirator și a fost resuscitat de echipajul SMURD, chemat de urgenţă la faţa locului.

Ulterior, copilul a fost transportat la spital, unde medicii au reușit să-i extragă acel fragment de măr și să-i deblocheze căile aeriene. Din păcate, copilul se afla în stare critică și a rămas internat pe secția de Terapie Intensivă. Astăzi, copilul era încă intubat.

Semnele vitale s-au mai îmbunătățit în această dimineață, însă prognosticul medical este în continuare rezervat”, a declarat, vineri, Lisa Crăiuț, purtătoarea de cuvânt a Spitalului Județean, pentru Bihoreanul

Între timp, verificările legate de grădiniţă au scos la iveală faptul că unitatea nu este nici acreditată şi nici autorizată, nefiind inclusă în rețeaua școlară a unităților de învățământ din județul Bihor.

Este o entitate privată, neînscrisă în rețeaua școlară. Este cel mai probabil o firmă sau o asociație. Noi, la începutul fiecărui an școlar, publicăm pe site-ul nostru rețeaua școlară a unităților de învățământ de stat și cele private, acreditate sau autorizate. Părinții le pot consulta înainte de a-și înscrie copiii la școală”, a declarat inspectorul șef Horea Abrudan pentru Bihon.ro

Foto descriptiv adevarul.ro

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Accident cu trei mașini la Lăngești!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Oradea