Cornel Dinicu, patronul de la Ferma Dacilor, rămâne în arest la domiciliu

de | 02.03.2024 21:07 | Național, Eveniment

Patronul complexului turistic Ferma Dacilor, locul în care în a doua zi de Crăciun au murit opt oameni, printre care trei copii, rămâne în arest la domiciliu.

Potrivit adevărul.ro, magistrații prahoveni au prelungit mandatul de arest la domiciliu emis pe numele acestuia până pe 31 martie.

Decizia Tribunalului este definitivă.

Respinge, ca neîntemeiată, cererea inculpatului Dinicu Cornel de luare a unei măsuri preventive mai uşoare, respectiv măsura preventivă a controlului judiciar”, este soluţia pronunţată de Tribunalul Prahova.

În schimb, acesta a obţinut permisiunea de a părăsi domiciliul în data de 4 martie, pentru efectuarea investigaţiilor medicale necesare preschimbării permisului de conducere, şi în data de 6 martie pentru a se deplasa la sediul DRPCIV din Bucureşti în vederea preschimbării permisului de conducere.

Reamintim faptul că patronul de la Ferma Dacilor, Cornel Dinicu, al cărui nume nu apare în documentele oficiale ale firmei, se afla în arest preventiv din 3 ianuarie. Tot de la acea dată, Adelina Elena Ilie şi Adrian Ristin, administratorul complexului turistic, au fost plasaţi în arest la domiciliu.
Opt persoane au murit în urma incendiului care a izbucnit chiar în a doua zi de Crăciun la Ferma Dacilor, din Tohani. La pensiunea făcută scrum se aflau se aflau 26 de persoane care participaseră la o petrecere cu o seară înainte. Cei mai mulți erau rude și prieteni de familie ai proprietarului, omul de afaceri Cornel Dinicu.
Anchetatorii au spus că sursa probabilă a incendiului ar fi fost efectul termic al curentului electric.
Pensiunea a funcţionat mai bine de un deceniu fără autorizaţii de securitate la incendiu şi fără autorizaţie de construire. În faţa anchetatorilor, Cornel Dinicu, al cărui fiu a murit în incendiu, a susţinut că focul a fost pus de o mână criminală.

Mai multe detalii despre acest subiect AICI.

Foto Digi24

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Goana după mărțișoare a lăsat sute de șoferi fără permis

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Cornel Dinicu | Ferma Dacilor