La Cotmeana. Din 2023 se acordă stimulent financiar de 1.000 lei pentru nou – născuți

de | 07.02.2023 16:16 | Știri, După locație, După subiect, Județean, Politic, Rural

La Cotmeana în 2023 s-au prins în bugetul pe anul în curs mai multe proiecte importante pentru dezvoltarea comunității, potrivit comunicatului de presă primit de la USR. Unul dintre ele vizează acordarea unui stimulent financiar în valoare de 1.000 lei pentru nou-născuți.

Consilierii locali USR Cotmeana, Nicolae Marinică și Decebal Bărbulescu, au reușit să impună proiecte importante și benefice pentru comunitate în bugetul anului 2023 al localității, potrivit comunicatului primit:

  • Acordarea unui stimulent financiar în valoare de 1000 de lei pentru fiecare copil nou-născut;
  • Modernizarea drumului de la biserica și cimitirul satului Cotmeana;
  • Amenajarea unui teren de sport în satul Ursoaia;
  • Amenajarea unui loc de joacă la grădinița satului Cotmeana.
Sursă foto: USR Arges

Nicolae Marinică

”Trebuie să ajutăm cum putem părinții din comună”

”Mă bucur că am reușit și anul acesta să prindem investiții în buget. Acordarea acelui stimulent reprezintă proiectul meu de suflet. Trebuie să ajutăm cum putem părinții din comună. Este la greu la început de drum, iar dacă cei din Guvern nu prea se gândesc la greutățile familiilor cu bebeluși, măcar noi, cei de la nivel local, să o facem. Acesta este un început de drum, iar cu susținerea voastră, a oamenilor din comună, promitem că vom face mult mai multe”, a explicat consilierul local Nicolae Marinică.

Sursă foto: USR Arges

Decebal Bărbulescu

”Oamenii trebuie să fie informați corect și la termen de fiecare dată”

”În calitate de președinte al Comisiei de învățământ, cultură, sănătate și membru în Consiliul de Administrație al Școlii Generale Cotmeana, m-am preocupat permanent de îmbunătățirea condițiilor de viață ale copiilor și cetățenilor localității, și totodată de utilizarea eficientă a banilor publici, în interesul cetățenilor. În același timp, am urmărit atent și activitatea Primăriei privind atragerea de fonduri europene. Le-am comunicat în nenumărate rânduri că actualele condiții în care se desfășoară procesul educativ nu sunt corespunzătoare și este necesară realizarea acestui loc de joacă astfel încât copiii să aibă posibilitatea de a își petrece timpul în aer liber. Cât despre strada care duce spre biserica și cimitirul din satul Cotmeana, (hramul Sfinții Mihail și Gavril), mă bucur că în sfârșit, la inițiativa noastră, oamenii vor avea acces mereu, fără a se mai confrunta cu drumul actual. De asemenea, am susținut și alte proiecte care propuneau modernizarea comunei noastre. Dar, ca de fiecare dată, am atras atenția conducerii Primăriei să aibă grijă la modul în care cheltuie banii pentru consumabile, combustibil, abonamentele la telefonie mobilă și la calitatea lucrărilor executate. Și să nu mai aud că cetățenii au dificultăți în obținerea unor informații referitoare la activitatea Primăriei. Oamenii trebuie să fie informați corect și la termen de fiecare dată”, a precizat consilierul local, Decebal Bărbulescu.

Sursă foto: USR Arges

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Primarul Câmpulungului, Elena Lasconi: ”Anul acesta avem de 15 ori mai mulți bani din fonduri europene- 222 milioane”

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: USR