Cozonacul, varza murată, orezul și drojdia – adăugate pe lista alimentelor cu adaosul comercial plafonat

de | 27.10.2023 12:50 | Din ediția tipărită, Economic, Național

Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, a anunțat că măsura plafonării adaosului comercial pentru alimentele de bază va fi prelungită cu trei luni, iar lista de produse va fi extinsă, având în vedere şi perioada sărbătorilor de iarnă. Decizia a fost luată în urma discuțiilor purtate cu reprezentanţii procesatorilor şi ai comercianţilor.

Propunerile făcute de Florin Barbu au fost agreate de procesatori şi comercianţi, urmând ca acestea să facă obiectul unui proiect de act normativ, care va urma circuitul de legiferare, respectiv punerea în transparenţă, avizare şi adoptare.

Ne dorim, în continuare, prelungirea acestei măsuri care a avut efectele aşteptate, și anume de stopare a creşterii preţurilor alimentelor. În aceeaşi măsură, de comun acord cu procesatorii şi comercianţii, vom extinde şi lista de produse care vor beneficia de adaos comercial limitat. Este vorba despre alimente care sunt folosite de români în prepararea produselor pentru masa de sărbători, şi nu numai, precum: orezul, bulionul, margarina, smântâna, drojdia, cozonacul, varza murată sau usturoiul”, a precizat ministrul Agriculturii.

Plafonarea adaosului comercial, ca măsură temporară de combatere a creşterii excesive a preţurilor, a fost introdusă de la 1 august 2023 pentru 14 grupe de alimente de bază: pâine, lapte, brânză, iaurt, făină, mălai, ouă, ulei de floarea-soarelui, carne proaspătă de pui, carne proaspătă de porc, legume proaspete vrac, fructe proaspete vrac, cartofi proaspeți vrac și zahăr.

 


Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Când expiră cardurile de energie?

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/carmen-buliga/" target="_self">Carmen Buliga</a>

Articol scris de Carmen Buliga

Ziarist cu peste 20 de ani de experiență în televiziune, radio, presă scrisă si online, licențiată Facultatea de Jurnalism-Universitatea de Stat Pitești. Pasiuni: jurnalism, literatură, sport.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: