Se credea pe autostradă! Ce a pățit un șofer care mergea cu peste 130 km/h pe un drum din Argeș

de | 13.02.2023 13:15 | Știri, După locație, După subiect, Eveniment, Județean, Rural

Se credea pe autostradă! Ce a pățit un șofer care mergea cu peste 130 km/h pe un drum din Argeș

Inconștiență crasă a unui șofer de 34 de ani, din localitatea Bughea de Sus, din județul Argeș! Bărbatul, care conducea un autoturism pe DN 73, în localitatea Schitu Golești, a fost depistat de polițiștii din cadrul Biroului Rutier Câmpulung în timp ce conducea cu viteză excesivă.

Bărbatul a fost înregistrat de aparatul RADAR cu viteza de 131 de km/h, duminică, 12 februarie.

Prin urmare, șoferul vitezoman s-a ales cu o amendă de 1.305 lei, iar  dreptul de conducere a fost suspendat pentru 120 de zile, permisul de conducere fiind reținut și eliberată dovadă înlocuitoare, fără drept de circulație.

Șoferii vitezomani ar putea fi sancționați mult mai aspru

Amintim că parlamentarii au inițiat un proiect legislativ potrivit căruia , șoferii ar putea fi mult mai aspru pedepsiți dacă depășesc 100 de kilometri peste limita de viteză admisă. Astfel, fapta ar urma să fie sancționată cu suspendarea permisului pentru 180 de zile, și nu cu 120, așa cum este la ora actuală.

De asemenea, șoferilor vitezomani li se va aplica și măsura reținerii certificatului de înmatriculare a autovehiculului. Dacă în cele 6 luni mașina este folosită fără certificatul de înmatriculare, de către orice alt șofer, polițistul care identifică autoturismul în trafic poate dispune sancţiunea contravenţională complementară a confiscării autovehiculului. Cu alte cuvinte, autoturismul va fi confiscat de autorități și vândut, iar suma de bani va ajunge la stat, conform OG 14/2007 pentru reglementarea modului și condițiilor de valorificare a bunurilor intrate, potrivit legii, în proprietatea privată a statului, inclusiv prin vânzare, se arată pe avocat.net.ro.

Foto descriptiv IPJ Argeș
Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:
https://anchetaonline.ro/video-perchezitii-arges-alte-9-judete-retea-traficanti-migranti-destructurata-70035/
<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte:

Ultimele articole