Vești bune pentru români! Creşte valoarea tichetelor de masă

de | 02.01.2024 12:58 | Economic, Importante, Național

  • Tichete de masă 2024!

tichete cadou - Vești bune pentru români! Creşte valoarea tichetelor de masă

Vești bune la început de an pentru o parte din români!

Reprezentanții Guvernului au aprobat creşterea valorii tichetelor de masă de la 1 ianuarie 2024, milioane de angajaţi români urmând să primească mai mulţi bani.

Peste trei milioane de angajați români primesc la ora actuală tichete de masă, mai exact peste două milioane de angajați la privat și 1,2 milioane de angajați la stat.

Majorarea vine în urma propunerii Ministerului Muncii și Solidarității Sociale, în contextul scăderii puterii de cumpărare a populaţiei din țara noastră.
De precizat că valoarea nominală a unui tichet de masă nu poate depăși suma de 40 lei, cu cinci lei peste cea de acum, conform ordonanței de Urgenţă. Această valoare se va menține cel puțin până în luna septembrie 2024.

În temeiul art. 115 alin. (4) din Constituția României, republicată,Guvernul României adoptă prezenta ordonanță de urgență.Articolul IArticolul 14 din Legea nr. 165/2018 privind acordarea biletelor de valoare, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 599 din 13 iulie 2018, cu modificările și completările ulterioare, se modifică și va avea următorul cuprins:Articolul 14(1) Începând cu data de 1 august 2023, valoarea nominală a unui tichet de masă nu poate depăși suma de 35 lei.(2) Începând cu data de 1 ianuarie 2024, valoarea nominală a unui tichet de masă nu poate depăși suma de 40 lei”, se menționează pe legislatie.just.ro.

O informație mai puțin bună este cea că angajatorii nu sunt obligați să acorde valoarea maximă a tichetelor, ci chiar orice valoare nominală sub nivelul stabilit prin ordonanță, potrivit avocatnet.ro
Totodată, o altă noutate o reprezintă faptul că sumele reprezentând valoarea nominală a tichetelor de masă şi a voucherelor de vacanţă acordate potrivit legii vor fi incluse în baza lunară de calcul a contribuţiei de asigurări sociale de sănătate pentru persoanele fizice care obţin venituri din salarii şi asimilate salariilor, astfel că vor fi impozitate cu 10%.
Mai multe informații puteți afla AICI. 
Foto descriptiv

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro
<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Ultimele articole