Vreme mai caldă decât cea specifică perioadei, în prima săptămână a lunii ianuarie

de | 02.01.2024 12:09 | Național, Lifestyle

Meteorologii au anunțat cum va fi vremea, în întreaga țară, în următoarele patru săptămâni. Administrația Națională de Meteorologie (ANM) vine cu vești neașteptate privind evoluția vremii. Conform specialiștilor ANM, începutul de an aduce temperaturi de primăvară.

Cu toate că în primele zile ale noului an se vor înregistra temperaturi ridicate, de la sfârșitul săptămânii vremea se va schimba dramatic.

Potrivit news.ro, de săptămâna viitoare, iarna veritabilă se va instala în țara noastră, fiind așteptate ninsori și temperaturi scăzute în unele zone.

Conform meteorologilor, temperaturile vor fi peste cele specifice în prima săptămână din ianuarie. Apoi, vor urma două săptămâni cu temperaturi sub cele normale în întreaga ţară, iar ultima săptămână din luna lui ”gerar” va fi caracterizată de temperaturi apropiate de cele specifice în această perioadă.

Prognoza ANM pentru săptămâna 1 – 8 ianuarie

În prima săptămână din an, valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână pe întreg teritoriul României. Regimul pluviometric va fi excedentar în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în regiunile vestice și nord-vestice.

Prognoza ANM pentru săptămâna 8 – 15 ianuarie

De lunea viitoare, Administrația Națională de Meteorologie anunță că temperaturile medii vor fi mai coborâte decât cele normale pentru acest interval în toate regiunile. Cel mai frig va fi în regiunile nord-estice. Cantitățile de precipitații vor fi ușor excedentare în majoritatea regiunilor, dar mai ales în cele sudice.

Prognoza ANM pentru săptămâna 15 – 22 ianuarie

Vremea geroasă ar putea continua și după mijlocul lunii. În săptămâna 15 – 22 ianuarie 2024, ANM anunță că temperatura medie a aerului va avea valori ușor mai coborâte decât cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări. Regimul pluviometric va fi local excedentar în regiunile nord – vestice, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru acest interval.

 Prognoza ANM săptămâna pentru 22 – 29 ianuarie

Finalul lunii ianuarie aduce medii ale valorilor termice apropiate de cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Cantităţile de precipitaţii vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii ţări, au precizat meteorologii.

Foto descriptiv playtech.ro

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Început de an cu accidente în zona Bâlea Lac! Două persoane au avut nevoie de ajutorul salvamontiștilor

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: ANM