anchetaonline.ro

Crește valoarea tichetelor de masă! Ar putea fi majorate până la 40 de lei

de | 25.04.2023 09:35 | Știri, După locație, După subiect, Economic, Național

Crește valoarea tichetelor de masă! Ar putea fi majorate până la 40 de lei

Tichetele de masă ar putea fi majorate, potrivit unei propuneri care a fost înaintată, luni, de sindicatele din România, în cadrul unei întâlniri cu premierul Nicolae Ciucă.

Sindicatele din învățământ și din sănătate, dar și reprezentanți ai patronatelor din România s-au aflat, luni, la Palatul Victoria pentru a discuta propunerea de mărire a valorii tichetelor de masă. Acestea ar putea crește la 35 sau 40 de lei.

Unul dintre subiectele discutate a fost cel care vizează valoarea tichetelor de masă. Propunerea Ministerului de Finanțe a fost aceea de a lua în analiză atât partea sindicală cât și partea patronală, posibilitatea ca să se poată produce în viitorul apropiat o ajustare a valorii tichetelor de masă. S-a discutat de valoarea actuală de 30 de lei și păstrarea ei cât și despre posibilitatea creșterii tichetului de masă la 40 de lei/zi”, a declarat Dumitru Costin, liderul BNS, după discuția cu premierul Nicolae Ciucă.

Propunerile vor fi analizate, iar decizia va fi anunțată până la data de 15 mai, când Consiliul de Dialog Social al Ministerului Muncii și Solidarității Sociale ar urma să aprobe formula finală pentru viitorul cadru normativ.

Surse neoficiale au declarat pentru presa națională faptul că valoarea tichetelor de masă ar putea ajunge la 35 de lei la 1 iulie 2023, urmând ca din mai 2024 să crească la40 de lei.

Foto descriptiv Digi 24

Citiți,de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Pitești. Vezi când se oprește curentul

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Nicolae Ciucă