Cristian Dolofan, antreprenor: Dintotdeauna m-a motivat ideea de a fi cea mai bună versiune a mea!

de | 14.02.2024 08:00 | Din ediția tipărită, Județean, Lifestyle

Conduce, astăzi, una dintre cele mai puternice afaceri de transport din România, o companie devenită brand a Argeşului şi etalon pentru ce înseamnă o dezvoltare sustenabilă, bazată pe seriozitate, strategie, investiţii şi adaptabilitate la nevoile pieţii. La comanda Dolo Trans Olimp, Cristian Dolofan este unul dintre cei mai tineri antreprenori din sfera transporturilor româneşti, dar şi unul dintre cele mai puternice nume ale acestui sector vital de activitate.

A înfiinţat de la zero o societate într-un domeniu puternic concurenţial şi a reuşit să o ducă, la nivelul anului 2022, pe locul doi în România, reunind – sub brandul DTO – un portofoliu amplu de servicii în transport internaţional şi service auto, o echipă cu aproape 500 de angajaţi, dar şi o misiune publică şi socială materializată în evenimente de amploare naţională, precum şi în finanţarea unor proiecte sportive, culturale sau sociale importante pentru comunitate.

Privind înapoi, Cristian Dolofan consideră că a avut norocul unui start bun bazat pe încrederea acordată de părinţii săi, care nu au încercat niciodată să îl influențeze în vreo direcție profesională, ci i-au creditat deciziile personale.

Au avut încredere în mine și mi-au permis să mă dezvolt ca individ. Am fost încurajat să îmi descopăr propriile abilități și să  aleg singur calea pe care vreau să o urmez, ajungând astfel să am curaj și încredere în mine, în pașii pe care i-am făcut în viață. De mic mi-am dorit să am o afacere a mea, în domeniul auto – de care am fost mereu pasionat – să nu dau curs niciunei limitări și frici, să mă dezvolt. Dintotdeauna m-a motivat ideea de a fi cea mai bună versiune a mea. Am ajuns acolo unde îmi doream și mereu încurajez persoanele din jur să își stabilească un țel la care să aspire și pe care să îl realizeze! “, povestește managerul Dolo Trans Olimp.

Dincolo de tenacitatea demonstrată în a-și urma aspirațiile și pasiunea pentru ceea ce a ales să facă, Cristian Dolofan consideră că pietre importante de temelie pentru succesul pe care îl bifează astăzi în antreprenoriat au fost reprezentate de anumite calități manageriale: deschiderea către noi idei, abordarea diferită, perseverența și curajul de a ieși din zona de confort.

Acestea m-au ajutat în tot ceea ce am întreprins până acum.“, explică domnia-sa.

Tot aceste abilități au fost cele care au contat enorm în fața provocărilor, în fața schimbărilor constante și a dificultăților specifice domeniului său de activitate și a economiei de piață, în general.

Industria transporturilor este un sector fluctuant, care implică multe provocări. Managerii se confruntă cu o serie de piedici: condițiile economice, lipsa de predictibilitate, efectele pandemiei,  impactul legislației europene în domeniu, creșterea prețului combustibilului, resursa umană, lipsa de specialiști în domeniu și lista poate continua. Este necesar să vedem dincolo de provocări, să apreciem oportunitățile, precum aceea de a investi în tehnologie, îmbunătățind astfel considerabil eficiența.”, detaliază Cristian Dolofan abordarea managerială pe care o îmbrățișează de peste un deceniu și care – aplicată de fiecare dată, în fața fiecărei provocări – a reușit să poziționeze Dolo Trans Olimp acolo unde se află astăzi, pe podiumul afacerilor de succes din industria transporturilor din România.

Începe anul de business 2024 cu proiecte și strategii noi, dar și cu o abordare optimistă asupra rezultatelor pe care le anticipează:

Intenționez să dezvolt mai multe linii de business. Cu aceeași capacitate de adaptabilitate în fața provocărilor, sunt convins că vom avea rezultatele pe care le-am estimat.“, declară Cristian Dolofan.

 

 

Citiţi, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Dolo Trans Olimp își reconfirmă rolul social: finanțator al sportului, sprijin pentru nevoiași, partener în acțiunile de protecție a mediului

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Cristian Dolofan