Cristian Gentea: ”La mulți ani, dragi concetățeni, într-o Românie unită și puternică!

de | 24.01.2024 13:15 | Pitești, Politic

Eveniment sărbătorit anual, la nivel național, pe data de 24 ianuarie, Unirea Principatelor Române, realizată în 1859, sub conducerea domnitorului Alexandru Ioan Cuza, a fost primul pas concret făcut pentru înfăptuirea României Mari, care s-a finalizat apoi, la 1 Decembrie 1918.

În această zi, în toată țara, în garnizoanele în care există monumente dedicate Unirii Principatelor, sunt organizate ceremonii militare şi religioase cu ocazia sărbătoririi a 165 de ani de la înfăptuirea Unirii Principatelor Române, cum a fost cazul și la Pitești.

Sursă foto: Facebook Cristian Gentea.

”Rememorăm astăzi Mica Unire, moment unic în istoria națională, pas hotărâtor către visul nostru comun de unitate și independență, de consolidare a valorilor românești și europene.

Fie ca această zi să ne inspire să fim cetățeni responsabili, solidari, să promovăm educația și cultura și să susținem proiectele care vor aduce prosperitate și bunăstare în orașul nostru!

La mulți ani, dragi concetățeni, într-o Românie unită și puternică!”, a transmis primarul Cristian Gentea pe pagina de Facebook.

Sursă foto: Facebook Cristian Gentea.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Salvamont: 41 de persoane au fost salvate de pe munte, în ultimele 24 de ore. 19 au ajuns la spital

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Cristian Gentea

Ultimele articole