Cristian Stan, scriitor „A trebuit să învăț să-mi asum până la capăt ce vreau să fac cu viața mea”

de | 15.02.2024 08:00 | Din ediția tipărită, Județean, Lifestyle

Părea că viitorul său este deja scris: urma să devină notar și să preia afacerea de succes a familiei. Doar că, în 2017, odată cu publicarea bestsellerului „Arta de a te iubi”, care a avut un succes la care nu spera, noi perspective s-au deschis în calea sa, iar cariera de notar a rămas mai degrabă o dorință a familiei. În prezent, este fondatorul celei mai mari comunități de dezvoltare emoțională din România, cu peste 1.000.000 de membri pe toate platformele de socializare. Misiunea sa este să ofere tuturor celor care au nevoie resursele necesare pentru a începe pe cont propriu procesul acceptării, al vindecării și al iubirii de sine!

Din punct de vedere profesional, nu sunt deloc acolo unde mi-aș fi imaginat că o să fiu atunci când eram copil sau chiar adolescent. În momentul în care m-am gândit pentru prima dată la profesia pe care o să o am aveam în jur de 8 sau 9 ani și încă de atunci știam că o să fiu notar. Nu știam ce este un notar, nu știam ce face un notar, cu ce se ocupă un notar, însă știam un singur lucru: mama mea era notar, iar pentru mine era suficient încât să îmi dau seama că asta vreau să fac în viitor. Pregătirea mea s-a dus în direcția asta, în liceu, dar și în anii care au urmat la facultate. Sunt absolvent al Facultății de Drept, absolvent al Institutului Notarial Român, sunt și notar public, pentru că am absolvit examenul de definitivat, însă în acest punct, din punct de vedere profesional, nu am absolut nicio legătură cu acest domeniu. Tocmai pentru că pe parcurs în viața mea personală au avut loc niște schimbări care au dezvoltat o pasiune pentru ceea ce înseamnă dezvoltarea și vindecarea emoțională. Și, cu toate că profesia mea, așa cum spune ordinul de numire, este de notar public, în viața de zi cu zi mă ocup cu crearea de conținut în mediul on-line. Dar cu toate că vindecarea emoțională a venit mai mult ca o nevoie în viața mea decât ca o pasiune sau ca o dorință, ea s-a transformat rapid într-o pasiune în momentul în care am văzut cât de frumos s-a schimbat viața mea personală atunci când am început să înțeleg mai bine ce simt și de ce, de unde vin toate trăirile pe care le am. Mi-am dat seama că ce-mi doresc să fac pentru tot restul vieții este să pot să ajut persoanele din jurul meu să treacă și ele prin această transformare, atunci când simt că este nevoie așa cum am simțit și eu pe propria piele. Astfel, planurile mele nu s-au concretizat niciodată, mi-am dus până la capăt responsabilitatea pe care mi-o asumasem la vârsta de 7-8 ani, aceea de a deveni   notar public, mi-am asumat mai departe responsabilitatea pe care o aveam față de părinții mei, însă în momentul în care a venit ordinul de numire, mi-am semnat și ordinul de suspendare tocmai pentru că am fost sigur că asta vreau să fac mai departe.”, povestește Cristian Stan.

Fiul notăriței Ana Stan își amintește și acum cum a început totul:

În 2021, am lansat primele exemplare ale cărții Arta de a te iubi. Cartea are rolul de a te ajuta să-ți îmbunătățești relația cu tine însuți tocmai ca să poți să ai relații mai bune cu cei din jur. Nu aveam așteptări foarte mari. Scosesem un set de exemplare pe care le-am dat celor din mediul on-line care urmăreau de câțiva ani activitatea mea, însă nu mă gândeam că poate lua amploare acest proiect. Totul s-a schimbat în momentul în care am văzut susținerea pe care cei din mediul on-line au arătat-o față de această carte. În nu mai puțin de 48 de ore au fost comandate 2000 de exemplare, ceea ce a fost un record absolut pentru mine. Atunci a trebuit să iau o decizie. Îmi asum această pasiune și merg mai departe cu ea, cu riscul de a-i supăra sau de a-i dezamăgi pe cei din jur, printre care părinții mei. Dar părinții m-au susținut de fiecare dată, iubita mea la fel și am avut curajul de a-mi asuma până la capăt pasiunea și de a continua să o dezvolt. Ca să pot să mă suspend atunci ar fi venit momentul să iau și examenul de definitivat și să primesc ordinul de numire așa cum s-a întâmplat doi ani mai târziu.”

A fi tu însuți într-o lume în care contează aparențele este cel mai important, susține Cristian Stan. Ca să ajungi unde îți dorești, nu e suficient să-ți urmezi calea, ci trebuie, mai ales, să muncești cu gândul că vrei să fii cel mai bun.

Cred că una dintre cele mai importante calități pe care a trebuit să le dezvolt pentru că nu este ceva cu care te naști este curajul de a fi tu însuți într-o societate care critică, judecă și care pune etichete, a trebuit să am curajul de a-mi asuma cine sunt cu adevărat fără să mai port masca a cine își doreau alții ca eu să fiu, a trebuit să învăț să-mi asum până la capăt ce vreau să fac cu viața mea și cred că acesta este punctul în care cu toții, mai devreme sau mai târziu, vrem să ajungem sau pe care trebuie să ni-l asumăm. Studiind toată viața în domeniul juridic, nu aveam bazele formate, nu aveam absolut nicio cunoștință, așa că a trebuit foarte rapid și într-un timp destul de scurt să recuperez toate aceste lacune pe care le aveam în domeniul în care îmi doream să activez. Experiența vine din muncă. Îmi doresc să devin unul dintre cei mai buni din nișa mea nu doar prin dedicare și pasiune, ci și prin orele de muncă pe care le depun.”, ne-a mai mărturisit Cristian Stan.

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/raluca-balasa/" target="_self">Raluca Bălașa</a>

Articol scris de Raluca Bălașa

Studentă a Facultății de Științe ale Educației, Științe Sociale și Psihologie, Jurnalism, pasionată de fotografie și content media, voluntară în cadrul redacției UPIT Media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte:

Ultimele articole