Dragoș-Andrei Nicolescu, decan Baroul Argeș „Sunt un avocat bun care dorește să devină și mai bun”

de | 15.02.2024 08:20 | Din ediția tipărită, Județean, Lifestyle

De profesie avocat și cu o experiență de aproape două decenii, Dragoș-Andrei Nicolescu conduce Baroul Argeș din primăvara anului trecut, făcând parte din structurile reprezentative ale acestei profesii încă din 2015, în calitate de consilier, prodecan şi președinte al Asociației Tinerilor Avocați din Argeș. Licențiat și masterat în Drept civil și Dreptul afacerilor, Dragoş Nicolescu este permanent preocupat de autoperfecţionare, având aspiraţii înalte încă de pe vremea când era doar un copil:

În copilărie și în adolescență îmi doream să fiu un sportiv de care întreaga națiune să fie mândră. Apoi mi-am dorit să devin avocat. Să știți că cele două dorințe nu sunt atât de diferite pe cât par la prima vedere. Avocatul este un atlet, deoarece el aleargă, transpiră chiar pentru apărarea drepturilor și a libertăților fundamentale ale clientului său și pentru asta el este un campion. Prin urmare, sunt avocat, chiar unul bun, care dorește să devină și mai bun, deci sunt aproape de dorințele mele din adolescență.” – mărturiseşte tânărul avocat.

De altfel, acesta este şi unicul plan al avocatului Dragoş Nicolescu – continuitatea în ceea ce priveşte cunoaşterea – plan de la care nu s-a abătut, aşa încât, cel puţin până acum, în cazul său nu au intervenit momente de răscruce. Consecvent propriilor principii, consideră că în evoluţia sa profesională l-au ajutat credinţa, curajul, răbdarea şi iubirea de cunoaştere.

În opinia sa, cea mai mare piedică pentru actuala generaţie de specialişti în ştiinţe juridice o reprezintă educația precară a poporului român în ceea ce privește drepturile și obligațiile.

Educaţia deficitară conduce la o percepție greșită că ne pricepem la mai mult decât ne pricepem în realitate și nu este nevoie să apelăm la specialiști, iar atunci când se ajunge într-un punct în care stricăciunile făcute de această mentalitate sunt aproape imposibil de reparat, hulim specialiștii spunând că sunt inutili, deoarece nu pot rezolva nimic. Există și o vorbă care spune că, în loc să te întrebi de ce costă atât să apelezi la un avocat atunci când trebuie, mai bine întreabă-te cât de mult te-ar costa dacă nu o faci!”

Tocmai pentru a reduce deficitul de cunoștințe juridice în rândul tinerilor, Dragoş Nicolescu şi-a asumat şi misiunea de a coordona la nivelul judeţului Argeş proiectul de educație juridică „Fii avocat în școala ta”, în cadrul căruia, împreună cu colegii săi avocaţi, le explică elevilor situații de viață care îi preocupă, prin prisma normelor de drept, a consecințelor juridice, în aşa fel încât aceştia să ia decizii informate în plan personal și profesional, precum și să acționeze într-o manieră angajată și pozitivă în societate.

Proiectele avocatului Dragoş-Andrei Nicolescu pentru acest an gravitează în jurul profesiei sale, prin prisma expertizei sale în dreptul afacerilor, domeniu pe care îl stăpâneşte foarte bine.

Din punct de vedere profesional, voi continua să arăt clienților și partenerilor mei importanța avocatului în calitate de consultant în afaceri, de la nașterea unei afaceri și pe tot parcursul existenței acesteia și oportunitatea de creștere corectă și durabilă prin acest parteneriat dintre afacere și avocat.” – afirmă tânărul decan al Baroului Argeş.

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/raluca-balasa/" target="_self">Raluca Bălașa</a>

Articol scris de Raluca Bălașa

Studentă a Facultății de Științe ale Educației, Științe Sociale și Psihologie, Jurnalism, pasionată de fotografie și content media, voluntară în cadrul redacției UPIT Media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Dragoş-Andrei Nicolescu

Ultimele articole