Dan Panțoiu, avocat Baroul Argeș: „Încercările sunt diferite în funcție de vremuri și ne fac mai înțelepți, după ce devenim mai puternici, pentru a le depăși!”

de | 15.02.2024 08:40 | Din ediția tipărită, Județean, Lifestyle

Avocatura este, fără doar și poate, o profesie de credință, care necesită extrem de multă implicare, un bagaj important de cunoștințe și o disponibilitate uriașă în materie de inteligență emoțională. În egală măsură, profesia pe care Dan Panțoiu a îmbrățișat-o cu pasiune impune probitate, rigurozitate și un anume tip de talent care – indiferent câtă știință de carte există – nu poate fi găsit la oricine.

A crescut în tradiția acestor valori, tatăl său fiind, de asemenea, unul dintre cei mai respectați avocați ai Argeșului și și-a croit propriul drum, atât din punct de vedere profesional, cât și personal. Consideră că cel mai puternic „combustibil” al evoluției sale l-au reprezentat dintotdeauna pasiunile, neschimbate încă din tinerețe și potențate odată cu trecerea anilor.

Planurile pe care le aveam în copilărie și adolescență s-au autoselectat din prisma rațiunii, a experienței și a înțelepciunii, rămânând cele mai importante dintre ele. Pasiunile au dăinuit, crescând chiar în număr și profunzime. Ele reprezintă sursa de recuperare a energiei pentru a continua pe drumul ales. Sunt mereu mai aproape de ceea ce îmi doream ca tânăr și – din ce cunosc mai mult – mi se pare că știu prea puțin.”, descrie apreciatul apărător argeșean modul în care percepe procesul de maturizare pe care l-a traversat ca om și ca profesionist.

Iar, din această ultimă perspectivă, a reușit să devină unul dintre exponenții cu care generația sa se mândrește la nivelul baroului argeșean, un avocat care a demonstrat în numeroase încercări profesionale că această specializare este mai mult decât o profesie: este o misiune de credință. Și-a construit toată cariera pe respect față de clienți și față de lege, pe o permanentă sete de autoperfecționare, pe abilități analitice și de comunicare excelente, iar rezultatele nu au întârziat să apară. Din perspectiva domniei-sale, cele mai relevante calități personale și profesionale le-au reprezentat dintotdeauna entuziasmul și determinarea manifestate în tot ceea ce a făcut.

Cu o asemenea atitudine încărcată de bună energie tratează avocatul Dan Panțoiu și greutățile sau încercările ce apar, inerent, în viața și activitatea fiecăruia dintre noi:

Momente de răscruce apar zilnic, iar multe decizii trebuie luate într-o clipă, când tot ceea ce am acumulat ajută flerul fiecăruia dintre noi, ne ajută să simțim ce trebuie făcut. Intuiția este o șoaptă de la Dumnezeu, din punctul meu de vedere și nimic nu se poate face fără sprijinul divin. Numai de aici pot avea Voința și Încrederea de a «construi». Altfel luat, încercările sunt diferite în funcție de vremuri (iată cum au fost ultimii ani: pandemii, războaie, crize) și ne fac mai înțelepți, după ce devenim mai puternici, pentru a le depăși.”

Cu aceeași dedicare care i-a definit întregul parcurs profesional, cu încredere în Dumnezeu, în oameni, în lege și în forțele proprii tratează apărătorul Dan Panțoiu și perspectiva, adică planurile sale la început de an 2024 și, în general, toate planurile de viitor:

Proiectul meu este mereu același: nu există «bine», mereu caut «mai bine».

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/raluca-balasa/" target="_self">Raluca Bălașa</a>

Articol scris de Raluca Bălașa

Studentă a Facultății de Științe ale Educației, Științe Sociale și Psihologie, Jurnalism, pasionată de fotografie și content media, voluntară în cadrul redacției UPIT Media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: