Cristina Stocheci: Pentru PSD cel mai important lucru este să ajute cât de mult se poate pensionarii!

de | 27.05.2022 11:20 | Știri, După locație, Județean

Cristina Stocheci, senator PSD de Argeș, a vorbit despre una dintre cele mai vulnerabile categorii sociale din România, și anume pensionarii. Senatorul a precizat că PSD a insistat să li se acorde sprijinul de 700 de lei menit să mai compenseaze din pierderea puterii de cumpărare ca urmare a scumpirilor.

Prin stabilirea pragului de 2000 de lei pensie, sub care se acordă sprijinul de 700 de lei, s-a avut în vedere ca un număr cât mai mare de #pensionari să beneficieze de acest ajutor. 2 pensionari din 3 vor primi 700 de lei, până la finalul acestui an. Concret 3,2 milioane de pensionari, din totalul de 4,8 milioane aflați în evidența/plata Casei Naționale de Pensii Publice vor fi beneficiarii celor 2,2 miliarde de lei alocate special – adică aproximativ 450 de milioane de euro – ceea ce reprezintă un efort bugetar consistent, în condițiile actuale”, a transmis Cristina Stocheci, senator PSD.

Printre cei care vor primi ajutorul de 700 de lei se află și foștii militari, veteranii, văduvele și urmașii care încasează o pensie lunară sub 2000 de lei.

Citiți, de asemenea, pe achetaonline.ro:

Cristina Stocheci: Intrarea PSD la guvernare a oprit prăbușirea economică din ultimul trimestru al anului trecut

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Cristina Stocheci | PSD | PSD Argeș