Cristina Stocheci, senator PSD de Argeș: Plafonul de venituri din pensie și indemnizație socială crește

de | 29.12.2022 11:06 | Știri, După subiect, Județean, Național, Politic

Cristina Stocheci, senator PSD de Argeș, a explicat astăzi, într-o postare pe pagina de Facebook a PSD Arges, importanța deciziei de creștere a plafonului de venituri din pensie și indemnizație socială pentru cei care pot beneficia de medicamente compensate cu 90%.

Prin Hotărârea de Guvern promovată de Ministerul Sănătății, plafonul de venituri din pensie și indemnizație socială pentru cei care pot beneficia de medicamente compensate cu 90% crește de la 1.429 lei la 1.608 lei/lună, indiferent dacă realizează sau nu alte venituri.

”Decizia Ministerului Sănătății de a promova o Hotărâre de Guvern prin care să se ridice pragul de venituri pentru cei care beneficiază de compensări mai mari la medicamente este o măsură justă și echitabilă, care protejează accesul la medicamente pentru pensionarii cu pensii mici. Dacă nu s-ar fi intervenit, o parte dintre acești pensionari ar fi pierdut acest beneficiu ca urmare a majorării punctului de pensie cu 12,5%. Este o măsură care arată că cei cu pensii mici sunt protejați atâta timp cât PSD se află la guvernare”, a precizat Cristina Stocheci.

Foto: Cristina Stocheci. Sursă foto: Facebook PSD Argeș

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Medicamente compensate cu 90% pentru pensionarii cu venituri de până în 1.608 lei!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Cristina Stocheci

Ultimele articole