Activităţile culturale şi sportive  – domenii de interes major pentru administraţia oraşului Costeşti

de | 18.05.2024 11:50 | Administrație, Costești

În paralel cu investiţiile în infrastructura locală de utilităţi, drumuri şi educaţională, Ion  Baicea şi-a îndreptat atenţia în ultimii ani către tineri, sprijinind activităţile culturale şi sportive din oraşul Costeşti. Astfel, edilul doreşte să ofere tinerilor din oraş alternative de pretrecere a timpului liber pentru o dezvoltare sănătoasă şi armonioasă. În acest sens, au fost sprijinite financiar şi prin investiţii instituţiile de cultură şi asociaţiile sportive din oraş.

CLUBUL  COPIILOR COSTEȘTI

A fost  modernizat, dotat cu laptopuri și tehnică IT, instrumente muzicale, stație audio, clădirea a fost reabilitată și dotată cu mobilier, s-a amenajat spațiu așteptare pentru părinți, urmând și alte investiții, cum ar fi amenajarea unui laborator Smart.

CASA DE CULTURĂ A ORAȘULUI COSTEȘTI

Această instituție de cultură este în directa subordine a Consiliului Local al orașului Costești, aici activând peste 100 de tineri care duc tradiția și obiceiurile noastre mai departe.

festival costesti

Ansamblul „Mugurelul”  este cunoscut și apreciat în toată țara, este un ansamblu de amatori, neremunerați și reprezintă orașul Costești pe toate scenele mari din țară și din străinătate.

ansamblu costesti

Casa de Cultură, alături de Clubul Copiilor, a reușit să acrediteze două festivaluri naționale, „Floare de Castan” și „Dumitru Tudor Refu”, unde participă peste 2000 de copii și tineri din peste 25 de județe.

Acești copii talentați care frecventează cursuri la Clubul Copiilor și Casa de Cultură au fost întotdeauna alături de dumneavoastră la zilele orașului (Ziua Copilului-1Iunie), la toate festivalurile organizate, la sărbătoarea de Sfântul Ilie, la 1 Decembrie-Ziua Națională a României, Festivalul de colinde etc.

costesti 1 iunie0111

Împreună cu locuitorii oraşului, a fost organizat în fiecare an ,,Focul lui Sumedru”, eveniment la care participă aproximativ 1000 de oameni și care a devenit o adevărată tradiție a orașului Costeşti.

focul lui sumedru costesti

De asemenea, se păstrează și obiceiul călușului tradițional de Rusalii, obicei ținut în viață tot de ansamblul de la Casa de Cultură și care are loc în Zorile și Costești.

Toate aceste realizări pe plan cultural și artistic nu se puteau înfăptui fără implicarea colectivului de la Casa de Cultură și Clubul  Copiilor, fără oamenii care îi promovează, fără finanțare de la bugetul local, dar mai ales fără talentul și determinarea tinerilor orașului Costeşti.

A.C.S.  COSTEȘTI

În anul 2020 avea 18 jucători la echipa mare, 20 juniori și peste 30 de copii care veneau de trei ori pe săptămână la antrenamente.

În anul 2022, datorită numărului mare de copii înscriși la ACS  Costești, s-a luat decizia ca încă 4 echipe de juniori să fie înscrise la campionatele organizate de AJF Argeș, în prezent acest club fiind frecventat de aproximativ 70 de copii.

Baicea sport costesti

Sub sigla ACS Costești evoluează următoarele echipe, sub sigla ACS Costești:

Liga a IV-a

  • Seniori – 22 jucători;
  • Juniori A1- 30  jucători;
  • Juniori  U15- 28  jucători;
  • Juniori  U12- 28  jucători.

Interligă 2014 – 7  jucători;

Interligă 2015 – 6  jucători.

Faptul că ACS Costești oferă copiilor posibilitatea de a face sport într-un cadru organizat, face ca activitatea acestui club să fie foarte apreciată în oraș.

Un rol important în aceste activități sportive îl au părinții acestor copii minunați, care sunt foarte receptivi și înțelegători, profesorii și antrenorii care-i îndrumă și, nu în ultimul rând, galeria echipei, fără de care nu se poate câștiga niciun meci.

De asemenea, un rol important îl au sponsorii care contribuie cu fonduri pentru activitatea sportivă, precum și finanțările de la bugetul local (aproximativ de 70.000 lei anual).

teren sintetic costesti

În acest domeniu, s-au realizat:

  • teren sintetic – stadion, covor nou – folosit de tineri și seniori și de elevii Liceului Teoretic și ai Liceului Tehnologic;
  • organizare competiții județene în sălile de sport din oraș;
  • pistă de atletism din tartan omologată, în valoare de 380.000 lei;
  • împrejmuire stadion-realizată cu Serviciul administrativ gospodăresc din cadrul primăriei;
  • modernizare ștrand cu filtre noi și copertină nouă etc.

Citiţi, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Ion Baicea – proiecte pentru un mediu mai curat şi un oraş inteligent

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/nadia-ciochina/" target="_self">Nadia Ciochina</a>

Articol scris de Nadia Ciochina

Jurnalist de investigații și editor, cu 19 experiență în presă, autor și coordonator pentru numeroase proiecte media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Costeşti | Ion Baicea | Rusalii